Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 26.11.2020 16:37

Par valodu jautājumiem valodnieki diskutē konferencē

Divas dienas, 26. un 27. novembrī, tiešsaistē notiek 25. starptautiskā zinātniskā konference “Vārds un tā pētīšanas aspekti”, kuru rīko Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultāte un Kurzemes humanitārais institūts, sadarbojoties ar  Valsts pētījumu programmu “Latviešu valoda”, LZP fundamentālo un lietišķo pētījumu projektu “Latviešu zinātnes valoda intralingvālā aspektā” un Latvijas Lietišķās valodniecības asociāciju.

Pirmajā konferences dienā pētnieku darbs notiek divās sekcijās – “Teksts, komunikācija un vārda lietojums” un “Zinātnes valoda un terminoloģija”, bet otrajā dienā – “Diahroniskā un areālā lingvistika” un “Valodu apguve un lingvistiskie resursi”. Savukārt diskusija notiks par tēmu “Zinātnisko tekstu veidi”.

Konferences “Vārds un tā pētīšanas aspekti” divās dienās zinātnieki nolasīs sešdesmit divus referātus, kas pārliecinoši runā par valodu kā pētījuma objekta nozīmību, jo konferencē piedalās arī Lietuvas un Ukrainas valodnieki, bet zinātniskajā komitejā darbojas Sanktpēterburgas Valsts universitātes zinātnieks.