Jaunumi:

Atpakaļ
Uldis Zupa, 04.11.2020 09:23

Papildinājumi noteikumiem Covid-19 ierobežošanai LiepU

Vakar (otrdien) pievakarē noslēdzās MK ārkārtas sēde, kurā, papildus esošajiem, ir pieņemti sekojoši pandēmiju ierobežojoši pasākumi, kuri ir attiecināmi uz LiepU.


1. Izglītības iestādē nodarbinātie, gan izglītojamie, kuri sasnieguši 13 gadu vecumu, lieto mutes un deguna aizsegus, atrodoties ārpus grupas, ar kuru atrodas kopā ikdienā, piemēram, esot koplietošanas telpās. Tas nozīmē, ka no šodienas (4.novembra) LiepU koplietošanas telpās (visās telpās ārpus saviem kabinetiem un ārpus auditorijām) visiem jālieto mutes un deguna aizsegi. Šī prasība nav attiecināma uz bērniem, kas nav sasnieguši 13 gadu vecumu, un personām ar acīmredzamiem kustību traucējumiem vai psihiskās veselības traucējumiem, kuru dēļ personai trūkst spēju vai iemaņu mutes un deguna aizsega lietošanai. Savos kabinetos un auditorijās (vienas mājsaimniecības/kursa ietvaros) lietot mutes un deguna aizsegus nav obligāta prasība. Attiecīgi, atrodoties savā kabinetā, mutes un deguna aizsegu nelietoju, izejot gaitenī vai aizejot uz citu kabinetu, mutes un deguna aizsegu lietoju.

2. No 2020.gada 7.novembra pieaugušo profesionālās tālākizglītības, profesionālās pilnveides un pieaugušo neformālās izglītības programmu īstenošana notiek attālināti, izņemot minēto programmu tādas praktiskās daļas apguvi, bez kā principiāli nav iespējama profesionālo prasmju apguve vai kvalifikācijas ieguve noslēdzot programmas apguvi.

3. Ierobežojumi sporta pasākumiem un grupu treniņiem iekštelpās tiek pagarināti līdz 13.novembrim.

MK noteikumi ar grozījumiem atrodami šeit:

 https://likumi.lv/ta/id/315304-epidemiologiskas-drosibas-pasakumi-covid-19-infekcijas-izplatibas-ierobezosanai