Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 30.10.2020 11:27

Piedalāmies izgudrojumu un inovāciju izstādē “MINOX 2020”

30. un 31. oktobrī Rīgā notiek 8. Starptautiskā izgudrojumu un inovāciju izstāde “Minox”2020”, kurā piedalās vairāki Liepājas Universitātes studentu projekti.

“Minox” izstāžu mērķis ir iedrošināt izgudrojumu un inovāciju attīstību Latvijas reģionos un galvaspilsētā, kā arī ieinteresēt tehniskajā jaunradē skolēnus, studentus un sabiedrību kopumā. Izstādes rīko izgudrotāju biedrība, “CONNECT Latvija” un Latvijas Zinātņu akadēmija kopā ar partneriem reģionos.

Tā kā klātienē šogad izstāde notiek ierobežotam dalībnieku skaitam, pasākumiem ir iespēja sekot līdzi  tiešsaistē

 https://www.youtube.com/watch?v=ksijyJkx1Fg&feature=emb_title

Liepājas Universitātes izgudrojumu prezentāciju ir iespējams skatīties 30. oktobrī plkst. 17.00-18.30 un tajā tiks prezentēti sekojoši izgudrojumi: (koka) CNC frēzes izstrāde un parametru izpēte; GPS tehnoloģiju pielietojums vides monitoringam; Aerospike raķešdzinēja vadības sistēma; Iegremdējama ūdens plūsmas ģeneratora prototipa izstrāde, kuru autori ir Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātes studenti Andrejs Kukuškins, Rodrigo Gruntmanis un Sintija Ozoliņa, Raiņa 6. vidusskolas skolēns Krišjānis Blūms pasniedzēja Ulda Žaimja vadībā, kā arī savu izgudrojumu prezentēs profesors Šarifs Guseinovs.

Vēlam veiksmi!