Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 23.10.2020 14:57

Atklāšanas svētki profesora Oskara Zīda monogrāfijai

Liepājas Universitātē šodien notika Vadībzinātņu institūta pētnieka profesora Oskara Zīda monogrāfijas “Izglītības vadība Latvijā: vēsture un attīstība” atvēršanas svētki.

Vadībzinātņu institūta direktore Inese Lūsēna-Ezera, sveicot profesoru ar ilgi gaidītā fundamentālā pētījuma izdošanu, atzina: “Svarīgs šis pētījums ir gan mums, gan studentiem – vēsture ir jāzina!”

Teju 400 lappušu apjomīgais pētījums būs pieejams Liepājas Universitātes bibliotēkā, dāvinājumā to saņēma Izglītības pārvaldes vadītāja Kristīne Niedre-Lathere, jo tas ir labs izglītojošais materiāls skolu vadītājiem un Liepājas skolu vadītāji to arī saņems.

Darbs pie pētījuma ir ildzis kopš 2005. gada, kā saka pats autors: “Vismaz divi gadi ir pavadīti, pētot arhīva materiālus.” Monogrāfijā tiek piedāvāts pētījums par svarīgu un līdz šim maz analizētu zinātnes jomu – izglītības vadību, (menedžmentu vai pārvaldību), tās saturisko un strukturālo saturu veido pārbaudītas atziņas vēsturiskajā attīstībā.

Monogrāfijas atvēršanas pasākumā pulcējās profesora kolēģi un domubiedri, kuri atcerējās gan grāmatas tapšanas procesu, gan laiku, ko Oskars Zīds pavadīja Liepājas Universitātē kā rektors.

Foto ŠEIT.