Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 20.10.2020 11:20

Veidojam sadarbību ar Latvijas kultūras centru Brazīlijā

Pirmdien, 19. oktobrī, Liepājas Universitātes rektore Dace Markus un Latvijas kultūras centra Brazīlijā “Centro Cultural de Ijui“  pilnvarotā persona Aigars Štrauss parakstīja līgumu, kas paredz sadarbību izglītības jomā, studijās un zinātniskajā darbā, starptautiskās sadarbības, sporta, tūrisma un kultūras jomā.

Tā ir iespēja piesaistīt dažādu jomu speciālistus no Brazīlijas, organizēt kopīgas konferences un izdot grāmatas, veikt kopīgus pētniecības projektus, organizēt kopīgas izstādes, iesaistīties starptautiskos projektos, kā arī sadarboties kopīgu sporta, kultūras un tūrisma pasākumu organizēšanā.

Studiju programmas “Tūrisma un rekreācijas vadība” direktore Ilze Grospiņa stāsta: “Pats lielākais ieguvums, par ko runājām, varētu būt kopīgas maģistra studiju programmas veidošana ar Ižujas universitāti (Ijui University) Brazīlijā, taču nenoliedzami svarīgi būtu pētījumi filoloģijā par latviešu valodas saglabāšanu un kultūrvēsturisko mantojumu, jo latvieši tālajā Brazīlijā kopj un glabā gan latviešu valodu, gan kultūru.”

Latviešu kopienu Brazīlijā ir jau pētījusi Liepājas Universitātes lektore Nora Vilmane, sarakstot grāmatu “Latvieši Brazīlijā. Vārpas kolonija”.

Foto ŠEIT.