Jaunumi:

Atpakaļ
Inta Kulberga, 05.10.2020 10:23

Studenti un mācībspēki dodas mācību ekskursijā svaigā gaisā

Septembris Liepājas Universitātes profesionālā bakalaura studiju programmas “Tūrisma un rekreācijas vadība” studentiem un mācībspēkiem ir noslēdzies ar mācību ekskursiju svaigā gaisā, dabas takās un putnu vērošanu.

Pagājušās nedēļas nogalē 1. un 2. kursa studenti iepazinās ar tūrisma piedāvājumu Latvijas un Lietuvas pierobežas skaistajās vietās - Rucavā un Papē. Rucavas Tūrisma informācijas centrā(TIC) studenti tikās ar tā vadītāju Natāliju Grauduži, iepazīstot TIC darbību, kā arī izmēģināja mūzikas instrumentu kolekcionāra Pūķu Jāņa mūzikas instrumentus. Studentu sajūsmu izraisīja mūzikas instrumentu dažādība - izrādās, ka var spēlēt arī ar lāpstu!

Neizpalika arī viesošanās tradīciju namā “Zvanītāji”, kur tās saimniece Sandra studentus sagaidīja ar dziesmām, cienājot ar balto ”leišu sviestu”, un veicot vēl kādu svarīgu uzdevumu – mērot dižābeli. Studiju programmas direktore Ilze Grospiņa saka, ka “Šī ir viena no tām reizēm, kad ir iespēja pārliecināties par Latvijas dižkoku varenumu un noskaidrot kā realitātē un dzīvā dabā ir iespējams atpazīt kokus ar šādu statusu! Muižas kalna mežābele atbilst dižkoka statusam!” Savukārt, viesojoties pie Papes ornitologiem, studentiem bija iespēja svērt un mērīt Eiropas mazāko putniņu – zeltgalvīti, tika noskaidrots, ka pūces ausis ir dažādā augstumā! Papes Ķoņu ciemā Mijāņu saimnieks Māris izrādīja un pastāstīja par senajām ēku celšanas tradīcijām Latvijas – Lietuvas pierobežā.

Kopumā studentu galvenā atziņa par redzēto un piedzīvoto “Nekad nebijām domājuši, ka tik daudzveidīgi  un interesanti tūrisma piedāvājumi ir tepat Rucavā un Papē!”

 FOTO