Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 16.09.2020 17:05

Ar studentiem tiekas dzejniece Inese Zandere

Kā katru septembri, arī šogad rudens iesoļo Liepājā ar dzejas dienām. Trešdienas pēcpusdienā Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātē studenti, mācībspēki un dzejas cienītāji tikās ar dzejnieci Inesi Zanderi, kura atzina: “Dzejas dienas ir sākušās, un tām nav tendence beigties.”

Tikšanās gaitā dzejniece stāstīja par savām attiecībām ar bērnu dzeju, atzīstot: “Nav īsti vilkta robeža starp dzeju un bērnu dzeju. Dzejnieks raksta dzeju un robeža ir svārstīga. To, ko es rakstu bērniem, lasa arī pieaugušie. Vecāki lasa bērniem priekšā.”

Interesants bija vēstījums par Ineses Zanderes darba gaitām, sākot no redaktora darba izdevniecībā “Avots”, līdz darbam izdevumos “Diena” un “Rīgas Laiks” Jāpiebilst, ka kopā ar kolēģi Gintu Grūbi savulaik ir tapusi slavenā intervija ar jauno politiķi Aināru Šleseru, pierādot, ka “valoda par cilvēku pasaka vairāk nekā fakti, arī pārteikšanās un minstināšanās parāda, kā cilvēks iet uz domu”. Studenti varēja gūt pārliecību, ka redaktora darbs nav sauss un neinteresants, jo dzejniece saka: “Redaktors nav tikai attiecībās ar tekstu, bet arī ar sabiedrību.”

Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes lektore, Rakstnieku Savienības Liepājas nodaļas vadītāja Linda Zulmane rezumēja: “Nekas nav nemainīgs, mēs maināmies līdzi laikam. Cilvēku interese par dzeju mazinās, bet nepazūd. Galvenais, ko studenti guva, ir atziņa, ka svarīga ir izglītība, erudīcija un prakse un humanitārās jomas speciālistiem vienmēr būs ko darīt. Klausīties redaktoru ar pieredzi bija vērtīgi mūsu topošajiem redaktoriem.”

Ceturtdien pulksten 21.00 Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes pagalmā būs klausāms studentu veikums pasākumā “Nakts dzejas acu un ausu priekam”.

Foto ŠEIT.