Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 07.09.2020 12:38

Studiju gads svinīgi sākas Liepājas Universitātē

Šorīt ar Latvijas un Liepājas Universitātes himnas skaņām kora “Atbalss” izpildījumā jaunais studiju gads sevi pieteica Liepājas Universitātē.

Jau tradicionāli tas sākās ar dievkalpojumu svētās Trīsvienības baznīcā un mācītāja Pētera Kalka ceļavārdiem, bet turpinājās svinīgajā pasākumā pie Liepājas Universitātes.

Pirmā kursa studentus uzrunāja Liepājas Universitātes rektore Dace Markus: “Jūs esat malači, studenti, jo šajā pārmaiņu laikā esat izvēlējušies izglītību. Būs jautri un būs jauki. Par rezultātu ir atbildīgi kā studenti, tā mācībspēki, tā kā tiksimies izlaidumā!”

Sveicienus no Liepājas pilsētas nesa priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš, uzsverot: “No sirds aicinu gūt baudu no studijām, un pilsētu un valsti darīt gudrāku un labāku. Novēlu būt stipriem un gudriem, lai pārmaiņas Liepājas Universitāti veidotu par stiprāko reģionā.”

Pirmkursniekus iedrošināja Studentu padomes priekšsēdētāja Anna Margreta Vērdiņa: “Šis jums ir jaunu draudzību un jaunas dzīves sākums,” un aktīvai dienai rosināja Ivo Fomins un Roberts Dinters novēlot: “Lai mūsu dziesmas jūs iedvesmo mācīties!”

 Dienas gaitā jaunie studenti pulcējās savās fakultātēs, lai uzzinātu svarīgāko par studijām, kā arī Studentu padome stāstīja, kā studentam labāk izdzīvot šajā dzīves posmā.

Lai jums visiem veiksmīgs un izdevies jaunais studiju gads!

Foto ŠEIT.