Jaunumi:

Atpakaļ
Helēna Vecenāne, 29.07.2020 00:00

Divdesmit studenti jau uzsāk studijas

Ir vasaras vidus, bet Liepājas Universitātes tikko licencētās darba vidē balstītās skolotāju studiju programmas “Skolotājs” un projekta "Mācītspēks" divdesmit studenti jau uzsāk studijas. Šajā programmā ir pieteikušies un izturējuši konkursu (6 pretendenti uz vienu vietu)  tikai tie reflektanti, kuriem jau ir augstākā izglītība un ir fundamentālas zināšanas atbilstoši izvēlētai mācāmajai jomai.

Studiju process un Vasaras skola jau ir sākusies 20. jūlijā un ilgs līdz 31. jūlijam. Vasaras skola notiek Jelgavā, Jelgavas tehnikuma telpās un lekcijas vada Liepājas Universitātes, Latvijas Universitātes(LU) un Daugavpils Universitāšu(DU) mācībspēki, savukārt par Vasaras skolas vietas izvēli, studentu un mācībspēku labsajūtu un drošību rūpējas nevalstiskā organizācija "Iespējamā Misija".

Pirmajā nedēļā Liepājas Universitātes studenti kopā ar LU un DU studentiem tika iepazīstināti ar skolotāju profesionālās darbības teorētiskajiem aspektiem un guva ieskatu izglītības psiholoģijā, kuru kopā ar LU un DU mācībspēkiem vadīja Liepājas Universitātes  profesore Ilze Miķelsone un docente Ingūna Griškēvica.

Šajā laikā studenti tiek iepazīstināti ar jauno izglītības saturu un izvēlēto jomu metodikām: Tehnoloģiju, Matemātikas, Dabaszinību, Svešvalodu, Latviešu valodas un literatūras, Sociālās un pilsoniskās un Veselības un fiziskās aktivitātes jomām. Šajā nedēļā studiju procesu no Liepājas Universitātes puses nodrošina lektore Sandra Anohina, docente Dace Kūma, lektors Valdis Priedols, lektore Indra Kalniņa, docente Daiga Straupeniece, asociētais profesors Pāvels Jurs un asociētā profesore Helēna Vecenāne.

Pabeidzot Vasaras skolu, studenti gatavosies rudens semestrim un turpinās studijas septembrī, vienlaicīgi  uzsākot darbu skolā.