Jaunumi:

Atpakaļ
Dace Markus, 11.06.2020 00:00

Par darba režīmu no 10. jūnija

2020. gada 10. jūnijā                                                                                                  Nr. 34 - v

Par darba režīmu saistībā ar Covid-19

Saskaņā ar 2020.gada 9.jūnija Ministru kabineta (turpmāk – MK) noteikumiem Nr.360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”, lai ierobežotu Covid-19 infekcijas izplatību, Liepājas Universitāte (turpmāk – LiepU) ievieš šādus Covid-19 izplatības epidemioloģiskās drošības pasākumus:

1. NOTEIKT, ka no 2020.gada 10.jūnija līdz 31.augustam studiju process tiek organizēts attālināti, izmantojot digitālās tehnoloģijas, un uzdot fakultāšu dekāniem nodrošināt attālinātā studiju procesa norisi.

2. Ievērojot Veselības ministrijas un Slimību profilakses un kontroles centra rekomendācijas Covid-19 drošības pasākumiem, kā arī nodrošinot MK noteikumos Nr.360 noteiktos sociālās (fiziskās) distancēšanās un epidemioloģiskās drošības pasākumus, tostarp pulcēšanās ierobežojumus, nodrošinot pieeju dezinfekcijas līdzekļiem, kā arī ievērojot 2 metru distanci starp jebkurām personām (turpmāk – drošības pasākumi), NOTEIKT izņēmuma gadījumus un no 2020.gada 10.jūnija līdz 31.augustam ATĻAUT organizēt:

    1. klātienes konsultācijas studējošiem, kas gatavojas valsts pārbaudījumiem, tai skaitā profesionālās kvalifikācijas eksāmeniem;
    2. valsts pārbaudījumu, tai skaitā profesionālās kvalifikācijas eksāmenu norisi LiepU studējošiem, ja to nav iespējams veikt attālināti;
    3. profesionālās augstākās izglītības programmas praktiskās daļas apguvi, kuras norise paredzēta LiepU, un attiecīgo pārbaudījumu norisi, ja to nav iespējams veikt attālināti;
    4. izglītības procesu interešu izglītības, profesionālās tālākizglītības, profesionālās pilnveides un pieaugušo neformālās izglītības programmās, tai skaitā pārbaudījumu norisi, nepārsniedzot maksimālo personu skaitu – 50 grupā;
    5. jebkādu citu klātienes pasākumu organizēšana LiepU atļauta tikai pēc saskaņošanas ar rektoru.

3. UZDOT studiju prorektorei Mārai ZELTIŅAI sagatavot rīkojumu par uzņemšanas procesa 2020./2021.gadam norisi LiepU.

4. Turpmākais studiju process LiepU var tikt izmainīts un plānots atbilstoši epidemioloģiskā stāvokļa radītajiem apstākļiem un sabiedriskās drošības prasībām.

5. UZDOT laikā no 2020.gada 10.jūnija līdz 16.augustam struktūrvienību vadītajiem lemt par savā pakļautībā esošā personāla attālināta darba veikšanu, nodrošinot struktūrvienības darba nepārtrauktību un pienākumu izpildi.

6. UZDOT LiepU personālam, tajā skaitā studējošajiem, strikti ievērot Slimības profilakses un kontroles centra ieteikumus (https://spkc.gov.lv/lv/tavai-veselibai/aktualitate-par-jauno-koronavi) Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

7. NOTEIKT personālam un apmeklētājiem šādu LiepU studiju ēku darba režīmu:

ēka Lielā ielā 14, Liepājā:

  • laikā no līdz 2020.gada 10.jūnija līdz 31.augustam ir atvērta darba dienās no plkst. 8.30 - 18.00;

ēka Kūrmājas prospektā 13, Liepājā:

  • laikā no 2020.gada 10.jūnija līdz 30.jūnijam ir atvērta darba dienās no plkst. 9.00 - 17.00,
  • laikā no 2020.gada 1.jūlija līdz 14.jūlijam ir atvērta darba dienās no plkst. 9.00 - 15.00,
  • laikā no 2020.gada 15.jūlija līdz 16.augustam ir slēgta (studiju process organizējams un/vai darbs veicams ēkā Lielā ielā 14, Liepājā).

Personālam un apmeklētājiem ieeja ēkās atļauta, ievērojot drošības pasākumus, uzrādot spēkā esošu LiepU apliecību, pārējiem apmeklētājiem - pēc iepriekšējas saskaņošanas ar attiecīgo LiepU struktūrvienību (struktūrvienības vadītājam par apmeklētāju jāpaziņo šveicaram).

8. NOTEIKT, ka no 2020.gada 10.jūnija LiepU bibliotēka ir atvērta apmeklētājiem saskaņā ar bibliotēkas darba laiku vasarā (pieejams LiepU mājaslapā), ievērojot šādus nosacījumus:

  • lietotāju apkalpošana notiek, ievērojot drošības pasākumus;
  • Abonementā grāmatas izsniegs bibliotēkas darbinieks pēc lietotāja iepriekš sagatavota saraksta vai rezervācijas tiešsaistes katalogā;
  • grāmatu nodošanai atļauts izmantot tikai book-drop kasti vestibilā, kur tās atradīsies karantīnā vismaz diennakti;
  • bibliotēku aizliegts apmeklēt ar elpceļu saslimšanas simptomiem (iesnas, klepus u.c.).

9. UZDOT Saimniecības daļas vadītājai A.Pirktiņai nepieciešamības gadījumā nodrošināt ēku pieejamību (pēc struktūrvienību vadītāju argumentēta pieteikuma) citos laikos.

10. UZDOT struktūrvienību vadītājiem ar šo rīkojumu iepazīstināt sev pakļauto personālu, t.sk. dekāniem informēt studējošos.

            11. ATZĪT par spēku zaudējušu LiepU 2020.gada 13.marta rīkojumu Nr.14-v, 2020.gada 9.aprīļa rīkojumu Nr.19-v un 2020.gada rīkojumu Nr.25-v.

Rektore Dace Markus