Jaunumi:

Atpakaļ
Agnese Baranova, 22.05.2020 00:00

Rasas un Raita Šmitu darbs izstādīts Vācijā

Šodien, 22. maijā, plkst. 21.50 tiešraidē norisināsies franču filozofa Bruno Latūra (Bruno Latour) un Pītera Veibela (Peter Weibel) kūrētās izstādes “Kritiskās zonas - Zemes politikas observatorijas” virtuālā atklāšana https://zkm.de/en/livestream, ko organizē Mākslas un mediju centrs “ZKM”, Karlsruē, Vācijā. Izstāde ir par kritisko situāciju uz Zemes, un tā notiek koronavīrusa izraisītajā kritiskajā laikā, tādēļ izstādes kuratori piedāvā jaunu izstādes norises politiku: tiešsaistē un tiešraidē.

RIXC mākslinieku, Liepājas Universitātes profesores Rasas Šmites un Raita Šmita jaunākais mākslas darbs  “Atmosfēriskais mežs” (Atmospheric Forest), ir viens no pirmajiem sešiem kuratoru izvēlētiem mākslas darbiem, kas tiks atklāts šodien digitālaja izstādē. Kopumā izstādē “Kritiskās zonas” ir iekļauti vairāk kā 80 mākslas darbi, kas aicina aizdomāties par kritisko situāciju uz Zemes un tiecas atklāt jaunus veidus, kā līdzpastāvēt ar citām dzīvības formām.

Izstāde “Kritiskā zona” aizsāksies šodien ar virtuālās izstādes plaformas atklāšanu, kas pamazām augs un tiks papildināta ar pārējo mākslinieku darbiem. Paralēli izstādes uzstādīšana turpināsies arī fiziskajā telpā “ZKM” centrā Karlsrūē. Izstāde būs apskatāma līdz 2021. gada 28.

februārim.Izstādes virtuālās plaformas atklāšanā šodien, 22. maijā plkst. 19.15 norisināsies izstādes kuratoru Bruno Latūra un Pītera Veibela ievadlekcija, un plkst. 21.50 tiks atklāta izstādes virtuālās plaforma https://zkm.de/en/critical-zones-digital, kurā būs apskatāms mākslinieku Šmitu “Atmosfēriskais mežs” 360-video versijā. Savukārt sestdien, 23. maijā plkst. 17.10 un 20:50 virtuālajā izstādes platformā varēsiet izstaigāt virtuālās izstādes tūri kopā ar izstādes kuratoriem.