Jaunumi:

Atpakaļ
Ērika Lauberga, 05.05.2020 00:00

Asociētais profesors no Uzbekistānas strādā pie pētījuma Liepājas Universitātē

Kopš šā gada 1. marta Liepājas Universitāte uzņem Šerzodjonu Čorijevu (Sherzodjon Choriev), Uzbekistānas Nacionālās Universitātes Vēstures fakultātes asociēto profesoru. Uzbekistānas Nacionālā universitāte ir dibināta 1918. gadā un tā tiek uzskatīta par vienu no vadošajām universitātēm ne tikai Uzbekistānā, bet visā Centrālās Āzijas reģionā.  

Pētnieks saņem Latvijas Valsts stipendiju trīs mēnešu pētniecības periodam LiepU, ko administrē Valsts izglītības un attīstības aģentūra. Par spīti Covid-19 krīzei, pētnieks izlēma palikt Liepājā un turpināt darbu pie sava pētījuma par Baltijas nāciju etnokultūru Turkestānā no 1867-1924 gadam.

LiepU Kurzemes Humanitārā institūta pētniece Daiga Straupeniece ir viņa zinātniskā konsultante LiepU. Par sadarbību ar pētnieci Š. Čorijevs saka: “Daiga Straupeniece dod man ieteikumus un padomus, kā uzlabot pētījuma plānu, bet kas ir pats galvenais – konsultē par Baltijas valstu etnokultūru.”

Esot Liepājā, pasniedzējs ir sniedzis vairākas tiešsaistes lekcijas – vēsturisku atskatu par Baltijas nāciju etnokultūru Turkestānā studiju programmu “Baltu filoloģija, kultūra un komunikācija” un “Eiropas valodu un kultūru studijas” studentēm.

Par Liepāju jaunais pētnieks saka: “Liepāja ir vēsturiska ostas un kūrorta pilsēta. Liepājā īpaši pievilcīga ir jūras piekraste. Ir ļoti daudz labu lietu, ko teikt par Liepāju. Šeit noteikti ir vērts atgriezties!”