Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 22.04.2020 00:00

Notikusi IZM un Rektoru padomes saruna

Šodien, 22. aprīlī, notika attālināta Izglītības un zinātnes ministrijas un Rektoru padomes videokonference, kurā tika apspriesti dažādi jautājumi, to starpā arī jautājums par grozījumiem Augstskolu likumā.

Rektoru padomes priekšsēdētāja Rūta Muktupāvela informēja Izglītības un zinātnes ministri Ilgu Šuplinsku par Rektoru padomes apņēmību veidot jaunu Augstākās izglītības un zinātnes likumu, nevis lāpīt veco, un par to, ka ir izveidota darba grupa, ir likuma rāmis un līdz rudenim varētu būt gatavs likuma projekts.

Rektoru padomes ģenerālsekretārs Jānis Bernāts, pārstāvot augstskolu rektoru viedokli, vēlreiz vērsa uzmanību uz iebildumiem, kurus ministrija ir saņēmusi, bet nav ņēmusi vērā, norādot uz nepieņemamām lietām, piemēram, par neiespējamu studējošo skaita kvantitatīvo rādītāju prognozēšanu, par nepilnībām piedāvātajā pārvaldības modelī, runāja par iespējamo augstskolu padomju funkcijām, iebilda pret Augstākās izglītības padomes likvidēšanu, uzsverot, ka Rektoru padome atbalsta pārmaiņas, tajā skaitā arī starptautisku speciālistu lielāku iesaistīšanu, bet ir pret sasteigtību un pret šajā maksimāli sarežģītajā laikā neizdiskutētu problēmjautājumu formālu virzīšanu apstiprināšanai.

Izglītības un zinātnes ministre informēja: “Mēs ar Ministru prezidentu vienojāmies par likuma grozījumiem, ne jaunu likumu.”

Līdz 28. aprīlim tiek gaidīti viedokļi par likuma grozījumiem redakcijai, ko augstskolas saņēma vakar.