Jaunumi:

Atpakaļ
Gundars Čiževskis, 17.04.2020 00:00

Programma „CrisisLab” – studentu atbilde krīzei

         Piecas Latvijas augstskolas ir apvienojušās vienā virtuālā triecienprogrammā „CrisisLab”, lai divu nedēļu laikā izstrādātu risinājumus Covid-19 krīzes pārvarēšanai izglītības, veselības aprūpes, uzņēmējdarbības un drošības organizācijām un uzņēmumiem, piedāvājot dažādus rīkus un metodes attālināta mācību procesa uzlabošanai, ekonomiskās krīzes bremzēšanai un citām problēmām.

         Liepājas Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Universitāte, Latvijas Jūras akadēmija un Ventspils Augstskola vienojušās par kopēju rīcību Covid-19 krīzes seku apturēšanai un izveidojušas triecienprogrammu "CrisisLab". Programmā varēs iesaistīties visu Latvijas augstāko izglītības iestāžu studenti, lai izstrādātu risinājumus pašvaldību un valsts sektora, industriju, nevalstisko organizāciju problēmsituācijām, kas radušās vai var rasties globālās pandēmijas, ārkārtas stāvokļa un noteikto pārvietošanās, pulcēšanās un sociālās distancēšanās ierobežojumu dēļ.

         Pēc problēmsituāciju iesniegšanas noslēguma, tās tiks publicētas www.crisislab.lv mājaslapā, un studenti varēs pieteikties konkrētām problēmsituācijām, kas atbilst viņu kompetencēm un interesēm. Studenti pieteikties dalībai programmā "CrisisLab" varēs jau no 18. aprīļa mājaslapā www.crisislab.lv.

         Pēc studentu pieteikšanās procesa, no 24. aprīļa līdz 8. maijam projekta darbs notiks pa posmiem – komandu izveide, problēmas definēšana un izpēte, ideju ģenerēšana, validēšana, izstrāde un prezentācija. Galarezultāts būs reāli, praktiski ieviešami risinājumi uzņēmumos, organizācijās, valsts un pašvaldību institūcijās.