Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 17.04.2020 00:00

Iznācis mēnešraksts par Liepājas literāro dzīvi

Tikko ir iznācis Latvijas Rakstnieku savienības mēnešraksta “konTEKSTS” aprīļa numurs, kurā pārsvarā lasām liepājnieku domas un  liepājnieku veikumu. Mēnešraksts Latvijā iznāk jau trīs gadus, bet šis ir otrais gads, kad reizi gadā “konTEKSTS”  stāsta par Liepāju.

 Mēnešraksta redaktore, Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes lektore raksta: “Ir ļoti svarīgi, ka mēnešraksts “konTEKSTS” ir ieņēmis savu vietu Latvijas kultūras telpā.”

Līdzās Liepājas rakstnieku un  dzejnieku veikumam lasām Liepājas Universitātes maģistra studiju programmas “Rakstniecības studijas” absolventu Ērika Vilsona un Vara Siliņa prozu, rakstnieces un prozas meistarklašu pasniedzējas Janas Egles un literatūrzinātnieku Zandas Gūtmanes, Lindas Zulmanes un Edgara Lāma diskusiju par Liepājas literāro dzīvi, kā arī Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekānes Zandas Gūtmanes domas par rakstniecības studiju vietu augstākās izglītības telpā un profesora Edgara Lāma vēstījumu par aizvadīto starptautisko zinātnisko konferenci “Aktuālas problēmas literatūras un kultūras pētniecībā” un tās lomu kultūrtelpā. Savu dzeju lasītājiem piedāvā universitātes absolventi Laura Andersone un Valentīns, bet par literatūru bērniem un jauniešiem runā Anda Ogriņa.

Sadaļā “Kritika” literatūrzinātnieki Ilze Jansone un Ingus Barovskis ir analizējuši Zandas Gūtmanes monogrāfiju “Totalitārisma traumu izpausmes Baltijas prozā” un Ingus Barovskis atzīst: “Manuprāt, šis darbs ir krietnu soli priekšā daudziem citiem darbiem, lai arī pati autore tādā ikdienas zinātnes dzīvē nav bijusi izteiktā priekšplānā. Ar šo darbu viņa viennozīmīgi tur nonāk.”

Mēnešrakstu “konTEKSTS” var iegādāties Jāņa Rozes grāmatnīcā vai lasīt vietnē Las.am.