Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 16.04.2020 00:00

LiepU rektore Dace Markus informē

Liepājas Universitātes rektore Dace Markus 15. aprīlī piedalījās videokonferencē, kurā augstskolu rektori sarunā ar Izglītības un zinātnes ministriju analizēja šī brīža situāciju un meklēja risinājumus aktuāliem procesiem. Piedāvājam rektores atziņas pēc dzirdētā, valstī pieņemto lēmumu analīzes un notiekošā vērojumiem:

  1. Studijas augstskolās pārsvarā joprojām turpinās attālināti.
  2. Izglītības ministre Ilga Šuplinska informēja, ka lielākā daļa ES izglītības ministru vēl neziņo par konkrētiem lēmumiem vidusskolu skolēnu gala eksāmenu un augstskolu studentu uzņemšanas termiņu sakarā.
  3. Arī Latvijā publiskoti trīs vidusskolu beigšanas varianti, bet jāgaida līdz valdības turpmākajam lēmumam. Tas atkarīgs no ārkārtējās situācijas pagarināšanas vai aizliegumu mazināšanas, par ko lems arī Veselības ministrija. Tātad no tā atkarīga arī potenciālo studentu pieteikšanās augstskolās.
  4. Ir skaidrs, ka studiju virzienu akreditācijas termiņi tiek pagarināti par 6 mēnešiem. Šo lēmumu 14. aprīlī atbalstīja valdība, bet attiecīgi likumprojekta “Grozījumi Augstskolu likumā” vēl jāpieņem Saeimai.
  5. Uzmanību docētājiem, kuri izmanto ZOOM! Ir konstatēts, ka šajā platformā ievietoti dati netiek droši saglabāti. Liepājas Universitātē vairāk tiek izmantota MOODLE, Microsoft Teams, videokonferences, lekciju filmēšana u.tml. Studentiem problemātiskos gadījumos lūdzu vērsties pie studiju programmu direktoriem.
  6. Pateicos Vadības un  sociālo zinātņu fakultātei, kuras docētāji jau divos SAM 8.2.3. semināros stiprinājuši prasmes strādāšanai tālmācībā. Viss, ko darām pašlaik, ir negaidīts un prasa ļoti strauju un arī laikietilpīgu iesaistīšanos, bet tas noteikti noderēs arī nākotnē.

Studenti, docētāji, zinātnieki, mēs esam gan stipri, gan zinoši, centīsimies būt arī saprotoši un savstarpēji palīdzīgi, jo ne visiem izdodas panākt labāko rezultātu uzreiz!