Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 02.04.2020 10:04

Lielākā daļa topošo pedagogu iet praksēs arī tagad

Šis ir laiks, kad Liepājas Universitātes studenti ne tikai turpina studēt, izmantojot attālinātas mācību iespējas, bet ir nepieciešamība doties arī praksēs.

Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes topošajiem skolotājiem prakšu iespēja tiek sakārtota tā, lai pēc iespējas mazāk tiktu traucēta ierastā kārtība. Studiju programmas “Sākumizglītības skolotājs” direktore Ārija Kolosova skaidro: “Neklātienes 4. kursa studenti jau ir praksē, jo lielākā daļa no viņiem ir praktizējoši skolotāji. Pēc svētku brīvdienām pirmsdiploma praksi uzsāks klātienes 4. kursa studenti. Piemērojoties situācijai, viņi varētu strādāt ar skolēniem attālināti. Savukārt 1. kursa vērošanas praksi mēs pārcelsim. Tie studenti, kam prakse jau ir bijusi, attālināti strādā pie dokumentu sakārtošanas.”

Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes dekāne Linda Pavītola uzsver, ka pedagoģisko praksi šobrīd iziet 55 studenti, un esošā situācija liek koncentrēties: “Ir jāstrādā citādi, tas ir izaicinājums. Droši vien, ka studentiem, kuri nav pieraduši sevi organizēt, ir grūtāk, bet mēs būsim iemācījušies jaunas darba formas.”

Liepājas Universitātes Studiju padome pārrauga, kā prakšu organizēšana notiek visās fakultātēs un iesaka pārplānot vai veikt praksi attālināti, ja tas ir iespējams, kā arī pastiprināti šobrīd strādāt ar teorētisko kursu īstenošanu līdz ārkārtas situācijas atsaukšanai valstī.