Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 13.03.2020 00:00

Par studiju un darba kārtību Liepājas Universitātē

Lai mazinātu Covid-19 inficēšanās riskus Liepājas Universitātes personālam, studējošajiem un viesiem, laika posmā no 13. marta līdz 14. aprīlim tiek pārtraukts studiju process klātienē.

Šāds lēmums pieņemts, jo Latvijas valdība valstī ir izsludinājusi ārkārtas situāciju, lai ierobežotu “Covid-19” vīrusa izplatību.

Šajā laika posmā lūdzam ievērot šādus drošības pasākumus:

  • pārtraukt klātienes lekciju, nodarbību, semināru un citu klātienes studiju, tālākizglītības un interešu izglītības procesa un pārbaudījumu organizēšanas formu īstenošanu
  • pārtraukt konferenču un jebkādu citu klātienes pasākumu organizēšanu Liepājas Universitātē
  • studiju procesu organizēt attālināti, izmantojot e-studiju vidi moodle, tajā skaitā citus digitālos formātus
  • Liepājas Universitātes struktūrvienībām, tai skaitā zinātniskajiem institūtiem un administrācijai, iespēju robežās nodrošināt darbu attālināti
  • studentiem un personālam piekļuve universitātes telpām atļauta, uzrādot spēkā esošu studenta vai darbinieka apliecību, laikā no 9.00 līdz 17.00
  • Liepājas Universitātes bibliotēkas darba laiks katru darba dienu no 9.00 līdz 15.00.

          Liepājas Universitātes personālam un studējošajiem aicinām strikti ievērot Slimības profilakses un kontroles centra ieteikumus (https://spkc.gov.lv/lv/aktualitates/get/nid/757), īpaši –  atgriežoties no komandējumiem vai atvaļinājuma ceļojumiem.

          Liepājas Universitātes rektore ir izdevusi rīkojumu, kas nosaka darbības laika posmā no 13. marta līdz 14. aprīlim. Darbiniekam noteikto rīkojumu neizpilde var tikt uzskatīta par būtisku darba līguma pārkāpumu ar atbilstošām sekām.

Aicinām Liepājas Universitātes mājaslapā sekot līdzi universitātes vadības rīkojumiem, norādījumiem, rīcības ieteikumiem saistībā ar informāciju par drošības pasākumiem.

Informāciju par attālināto studiju norisi studenti var saņemt savas fakultātes dekanātā.