Jaunumi:

Atpakaļ
Ērika Lauberga, 04.02.2020 00:00

Šajā semestrī uzņemam rekordlielu apmaiņas studentu skaitu

Liepājas Universitāte pavasara semestrī uzņem 27 apmaiņas studentus no 13 universitātēm 10 valstīs.

Erasmus+ programmā studenti ieradušies no Austrijas, Čehijas, Francijas, Nīderlandes, Filipīnām, Meksikas, Turcijas, Itālijas, savukārt četras studentes ieradušās no Dienvidkorejas un Taivānas, ar šīm augtskolām LiepU ir noslēgti līgumi par studentu apmaiņu. Jāpiebilst, ka četri studenti no Francijas un Lietuvas turpina studijas arī pavasara semestrī.

Nekad vēl LiepU pavasara semestrī nav uzņemts tiks liels skaits apmaiņas studentu, kas ir noticis pateicoties aktīvajai starptautiskajai sadarbībām ar dažādām partneraugstskolām ne tikai Eiropā, bet arī ārpus tās, arī ar augtskolām citos kontinentos.

Apmaiņas studenti šajā semestrī pārsvarā izvēlējušies studēt dažādas valodas –  angļu, franču, spāņu, krievu un latviešu, kā arī datorzinātnes, tāpat daži studenti izvēlējušies jauno mediju mākslas studiju priekšmetus.

Starptautisko attiecību daļa pauž gandarījumu, ka studentēm no Filipīnām un Meksikas, kuras izvēlējušās studēt LiepU angļu, franču un spāņu valodas, LiepU ir piešķīrusi stipendijas, Erasmus+ projektā Nr. 2018-1-LV01-KA107-046886.