Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 10.12.2019 00:00

VSZF diskutē par studiju programmām

Šodien Liepājas Universitātes rektore, Vadības un sociālo zinātņu fakultātes vadība un mācībspēki tikās ar nozares speciālistiem, lai saprastu, kā nākotnē jāattīstās uzņēmējdarbības studiju programmām, kuras nodrošina fakultāte.

Diskusijā iesaistītie runāja par to, vai ir nepieciešama uzņēmējspēju attīstība kultūrā, vai tūrisma virzienā ir nepieciešams saglabāt esošos divus specializācijas virzienus, kā vērtēt absolventu nodarbinātību pilsētā un viņu kompetenci, kādi vadītāji ir nepieciešami – ar vispusīgām vai specifiskām zināšanām.

Fakultātes dekāne Inta Kulberga atzina: “65-70% fakultātes absolventu strādā pilsētas struktūrās, kas ir labs rādītājs, taču šobrīd tiek mainīti profesiju standarti, un mums tam ir jāseko līdzi, izstrādājot studiju programmas.”

LOC vadītājs Aigars Kārkliņš vērsa uzmanību uz to, ka ir jādomā par prakšu laikiem, lai studentus varētu nozarē arī produktīvi nodarbināt: “Liepāja ir viena no retajām pilsētām Latvijā, kur kultūras jomā var paņemt daudz praktikantu. Turklāt, mācot jaunos speciālistus, nepieciešama praktiķu piesaiste, vajadzīgs mūsdienīgs, laikam līdzi ejošs saturs, jo laiks ir dinamisks un uzliek savus noteikumus.”

Pašlaik Vadības un sociālo zinātņu fakultātē studenti var apgūt 3 bakalaura un vienu maģistra programmu, bet ir jādomā par programmu transformāciju, jo 2020. gada beigās notiks studiju programmu akreditācija.

Foto ŠEIT.