Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 26.11.2019 14:39

LiepU Senāts apstiprina jaunās pedagoģijas studiju programmas

Pirmdien, 25. novembrī, Liepājas Universitātes Senāta sēdē  senatori uzklausīja studiju programmu licencēšanas ziņojumus un apstiprināja jaunās izglītības un pedagoģijas studiju programmas. Liepājas Universitātes zinātnieki ir izstrādājuši trīs no tām – “Pirmsskolas skolotājs”, “Sākumizglītības skolotājs” un “Logopēdija”, bet citu augstskolu kolēģi ir strādājuši pie programmām “Skolotājs” un “Izglītības zinātnes”.

Studiju prorektore Māra Zeltiņa atzina: “Šis ir labākais no tā, ko esam varējuši izdarīt. Daudz ieguldītā laika un darba, bet priekšā vēl licencēšanas process.”

Liepājas Universitātes Akadēmiskās komisijas vadītāja profesore Inta Klāsone rezumēja: “Akadēmiskā komisija akceptē un atbalsta padarīto studiju programmu izstrādē. Tās ir konceptuāli pamatotas atbilstoši jaunākajām tendencēm. Mēs ejam līdztekus ar procesiem, kas notiek valstī un nezaudējam starptautisko saskari.”

Zinātnes prorektore vērsa uzmanību uz latviešu valodas un kultūras vietas nodrošināšanu, domājot par jaunajām pedagoģijas studiju programmām, senatori dalījās viedokļos par studiju programmu izstrādes niansēm, un kopīgā balsojumā apstiprināja savu atbalstu padarītajam.