Jaunumi:

Atpakaļ
Džeina Kleina, 23.10.2019 14:53

Studenti saņem atbalstu pētniecības projektu konkursā

Piekto gadu Liepājas Universitāte rīko Studentu pētniecības projektu konkursu, kura mērķis ir sekmēt studentu iesaistīšanos zinātniskajās aktivitātēs, veicināt jaunrades un pētniecības projektus, kā arī studentu līdzdalību aktuālu problēmu risināšanā.

Šajā gadā saņemti trīs pieteikumi. Izvērtējot pieteikumus un studentu uzstāšanos, skaidrojot projekta mērķi un sagaidāmos rezultātus, žūrija nolēma atbalstīt visus iesniegtos projektus.

Rodrigo Gruntmanis, bakalaura studiju programmas “Mehatronika” 4. kursa students, konkursā ir iesniedzis divus projektus – “Elektropiedziņas bagijs” un “CNC pabeigšana”. Projekta “Elektropiedziņas bagijs” mērķis ir izveidot elektrotransportu un veikt tā testēšanu, popularizējot šāda transporta iespējas. Projektā “CNC pabeigšana” tiks pilnveidots CNC darbagalda mehānisms, kas nodrošinās sekmīgu 2D un 3D objektu frēzēšanu.

Dāvids Zembergs, bakalaura studiju programmas “Mehatronika” 1. kursa students, projektā “Drošais velosipēds” iecerējis pilnveidot esošo akumulatoru un sensoru potenciālu. “Esmu aktīvs velosipēdists un vēlos izveidot drošāku un komfortablāku produktu gan sev, gan citiem braucējiem,” prezentācijā savu pārliecību pauž students.

LiepU Studentu padomes pārstāve Nika Nikola Raksa pozitīvi vērtē studentu idejas: “Konkursā iesniegtajiem projektiem saskatu lielu potenciālu. Finansējuma piešķiršana projektam “CNC pabeigšana” ne tikai palīdzēs jau esošajiem mehatronikas studentiem apgūt tā uzbūvi, veicot labojumus, bet tas būs ieguldījums studiju procesam nākotnē. Uzskatu, ka projektiem “Drošais velosipēds” un “Elektropiedziņas bagijs” ir iespēja kļūt par konkurētspējīgiem produktiem tirgū. Atbalstu pētniecības projektu īstenošanu.”