Jaunumi:

Atpakaļ
Gundars Čiževskis, 30.09.2019 00:00

Zinātnieku nakts ir aizvadīta

 27.septembrī visā Eiropā un arī Liepājas Universitātē notika “Eiropas Zinātnieku nakts”, kurā piedalījās daudz interesentu – gan skolēni, gan studenti, gan vecāki, kā arī ģimenes ar bērniem.

 Apmeklētājiem bija iespēja piedalīties dažādās aktivitātēs –  atklātā sporta nodarbībā, radošajā darbnīcā radīt kopgleznu, noklausīties dažādus seminārus, programmēt robotus un redzēt vēl daudz ko citu interesantu.

Elza (10 gadi), kura uz pasākumu bija atnākusi kopā ar ģimeni, atzina: “Apmeklēju šo pasākumu pirmo reizi, bet man bija aizraujoši darboties ar lodāmuru, savienot vadiņus, lai beigās iedegtos gaismiņas!  Vēl ļoti interesanti bija programmēt robotu, kurš izpilda dažādas komandas. Pirmo reizi arī pamēģināju strādāt ar 3D pildspalvu, ar kuru uztaisīju skaistu koka lapu, ko pēc tam varēju paņemt sev līdzi”.

Elzas mamma Zanda par šādu pasākumu nezināja, viņa informāciju bija uzzinājusi no sava brāļa. Viņai pasākums licies interesants, bet, viņasprāt, varēja būt vairāk aktivitāšu pirmsskolas vecuma bērniem. Tā kā Zanda arī pati ir studējusi Liepājas Universitātē, tad viņa novērtēja skaisti izremontētās telpas un to, ka Zinātnieku naktī ir pieejama visa aparatūra.

Arī citi sastaptie apmeklētāji atzina, ka pasākums ir bijis interesants un, ka labprāt apmeklēt šādu pasākumu arī nākamgad.

Foto no pasākuma var apskatīt ŠEIT.