Jaunumi:

Atpakaļ
Gundars Čiževskis, 24.09.2019 00:00

Zinātnieku naktī šogad gaidāmas interesantas aktivitātes

Šo piektdien, 27.septembrī, no pulksten 18.00 līdz 22.00 Liepājas Universitātē kārtējo reizi notiks “Eiropas Zinātnieku nakts” pasākumi. Tie Latvijā notiks jau 14 reizi un Liepājas Universitāte šajā pasākumā piedalās vairākus gadus pēc kārtas.
Jebkuram interesentam būs iespēja “Zinātnieku nakts” laikā darboties dažādās aktivitātēs, kuras būs sagatavojušas Liepājas Universitātes fakultātes.
Dabaszinātņu un inovatīvo tehnoloģiju institūta darbinieki stāstīs un rādīs par iekštelpu mini-ekosistēmu praktisko nozīmi, Dabas un inženierzinātņu fakultāte  iepazīstinās ar  algoritmu sastādīšanu Lego Mindstorms EV3 robotiem un datorprogrammu veidošanas algoritmiem. Savukārt Izglītības zinātņu institūta un Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes speciālisti aicinās visus uz fiziskā līdzsvara testēšanu, kā arī sniegs ieteikumus garīgā līdzsvara attīstībai.
Visu pasākuma laiku darbosies arī Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes mākslinieku piedāvātā darbnīca “Krāsu spēle”, kurā taps dalībnieku kopēji veidota glezna. Kurzemes Humanitārais institūts un Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes valodnieki un literāti piedāvās apmeklēt dažādus seminārus “Filoloģijas pētījumi rītdienas dimensijā”.
Apmeklētājus gaidīsim arī otrajā LiepU ēkā, Mākslas pētījumu laboratorijā (Kūrmājas prospektā 13), kur būs apskatāma izstāde “Vīziju sprostā”.
Zinātnieku nakts mērķis ir iepazīstināt apmeklētājus ar pētnieka profesiju, lai zinātne kļūtu pieejamāka un saprotamāka sabiedrībai. Šī gada tēma ir “Science for the Future – Zinātne nākotnei”. Pasākumu finansē Eiropas Savienības pētniecības un inovāciju programmas “Apvārsnis 2020” projekts Nr. 819129.