Jaunumi:

Atpakaļ
Inga Vasermane, 27.08.2019 13:25

LiepU pētnieki paplašina kontaktu tīklu, piedaloties konferencēs, forumos un tīklošanās pasākumos

Laika periodā no maija līdz jūlijam Liepājas Universitātes pētnieki piedalījušies 6 dažādās starptautiskās konferencēs, forumos un tīklošanās pasākumos, tādējādi paplašinot kontaktu tīklu un meklējot iespējas piedalīties 'Horizon 2020' pētījumu projektos.

  • A. Grickus maijā piedalījās starptautiskā zinātniskā konferencē ‘Multi topic conference on Engineering and science IMCES 2019’ Maurīcijā, kur uzstājās ar referātu “Insulation material ‘Fibrol’”.
  • U. Žaimis jūnijā piedalījās vairākās starptautiskās konferencēs –  Bulgārijā,  Varnā ‘Power Transmision’ konferencē, pēc tam dodoties uz konferencēm ‘Innovation’ un ‘Industry 4.0’ Burgasā ar referātiem “Design concepts for new streams and wawe energy generators: prototypes and benefits of exploitation” un “Drone based IT systems for road pothole detection and volume calculation”.
  • L. Ābele jūnijā Helsinkos apmeklēja ikgadējo Pasaules ekonomikas forumu un Gdaņskā piedalījās forumā ‘Forum of the EU Strategy for the Baltic Sea Region 2019’. 

Savukārt, no 1. līdz 3. jūlijam LiepU pētnieces Lāsma Ulmane-Ozoliņa, Anita Jansone un Ilva Magazeina bija devušās uz 11. starptautisko konferenci ‘EDULEARN19’, kas notika Palma de Mallorca, Spānijā. Ikgadējā konference veltīta izglītības un jaunu mācīšanās tehnoloģiju jautājumiem. ‘EDULEARN’ ir viena no lielākajām starptautiskajām izglītības konferencēm mācībspēkiem, pētniekiem, un izglītības nozares speciālistiem, lai prezentētu savus projektus un dalītos zināšanās par mācību metodēm un izglītības inovācijām. Konferencē piedalījās ap 700 dalībnieku no 75 valstīm. Universitātes pētnieces konferencē piedalījās ar rakstu un stenda referātu par studiju procesa vizualizāciju Moodle platformā.

Dalība konferencēs dod iespēju pētniekiem izplatīt pētījumos iegūtās zināšanas, iegūt informāciju par jaunākajiem pētījumiem un aktualitātēm kā arī veidot jaunus sadarbības kontaktus turpmākajiem pētījumiem un starptautiskiem pētniecības projektiem.

Minētās aktivitātes iespējamas pateicoties Eiropas Savienības ERAF projekta 1.1.1.5/18/I/018 “Pētniecības, inovāciju un starptautiskās sadarbības zinātnē veicināšana Liepājas universitātē” finansiālam atbalstam, tādējādi veicinot starptautisko sadarbību pētniecībā un zinātnē.