Jaunumi:

Atpakaļ
16.07.2019 14:28

Izsludināta pieteikšanās Kuldīgas novada jaunajai stipendiju programmai

Lai SIA “Kuldīgas slimnīca” un Kuldīgas novada vispārizglītojošajās skolām piesaistītu jaunos speciālistus, Kuldīgas novada pašvaldība izveidojusi jaunu stipendiju programmu.

Tās ietvaros uz Kuldīgas novada pašvaldības atbalstu varēs pretendēt studenti no trešā līdz sestajam kursam, kuri studē kādā no Kuldīgas novada Domes noteiktajām atbalstāmajām specialitātēm: anesteziologs-reanimatologs, ginekologs-dzemdību speciālists, pediatrs/neonatologs, internists, fizikālās un rehabitācijas medicīnas ārsts, medicīnas māsa (jebkurā specialitātē), ķīmijas skolotājs,  programmēšanas skolotājs, fizikas skolotājs, bioloģijas skolotājs. Stipendiju piešķiršanas nosacījumi un kārtība noteikta pašvaldības izdotajos saistošajos noteikumos.

Pieteikšanās Kuldīgas novada pašvaldības stipendijām ir jau sākusies, tā ilgs līdz š. g. 9. augustam, rezultātus plānots paziņot š. g. 30. augustā.

Bakalaura līmeņa studiju programmā students varēs iegūt stipendiju 50% apmērā no minimālās algas, maģistra studiju programmā – 75% apmērā no minimālās algas, doktorantūras programmā students varēs iegūt stipendiju minimālās algas apmērā.

Studentam būs jāslēdz līgums ar Kuldīgas novada pašvaldību par to, ka viņš pēc studiju pabeigšanas apņemas trīs gadus strādāt Kuldīgas novada pašvaldības iestādē vai SIA “Kuldīgas slimnīca”. Gadījumā, ja topošais speciālists tomēr neizvēlas strādāt Kuldīgas novada pašvaldībā vai darbojas citā nozarē, stipendijas saņēmējam nauda pašvaldībai būs jāatmaksā. Kuldīgas novada pašvaldība ņēmusi piemēru no citām pašvaldībām, kurās šādu praksi jau veiksmīgi īsteno