Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 05.06.2019 09:07

Liepājas Universitātē pirmie ķīniešu valodas kursu absolventi

4. jūnija vakarā apliecības par ķīniešu valodas kursu beigšanu saņēma pirmās septiņas absolventes, kuras Liepājas Universitātē gada garumā pie pasniedzējas Fancenas Panas (Pan Fancen) apguva šo nepavisam ne vieglo valodu.

Ķīniešu valodas kursi Liepājas Universitātē notiek sadarbībā ar LU Konfūcija institūtu, kura vadītājs Pēteris Pildegovičs piedalījās pirmajā izlaidumā Liepājā un teica: “Ķīniešu valodu ar Konfūcija institūta palīdzību mācās 140 pasaules valstīs, arī 6 pilsētās Latvijā. Ar studentiem strādā pasniedzējas, kas māca ķīniešu valodu kā svešvalodu. Valoda paver iespēju studēt Ķīnā, kā arī atver logu un šo pieci tūkstoši gadu seno civilizāciju, kas šodien attīstās neiedomājamos tempos.” Izlaidumā piedalījās arī profesors Šans, kurš izteiksmīgi stāstīja par to, kā attīstās un kādas iespējas piedāvā Ķīna.

Kursu absolventes, kuru vidū gan studentes, gan interesentes, kuru darba vieta ir citur pilsētā, mācījušās gan valodu, gan kaligrāfiju, dziedājušas ķīniešu valodā, ko demonstrēja arī izlaidumā.

 Ķīniešu valodas kursu absolvente Nataļja Vecvagare, uzrunājot klātesošos, teica: “Es mācos saprast ķīniešu valodu no pirmajām rokām. Visgrūtāk bija mācīties izrunu četros toņos, kas uztraukumā vienmēr sajuka. Paldies mūsu brīnišķīgajai skolotājai un jādomā par iespēju šīs apmācības turpināt un zināšanas papildināt un nostiprināt.” Izlaiduma laikā visas absolventes pārsteidza klātesošos, runājot ķīniešu valodā, bet profesors Šans uzteica viņu skaisto izrunu.

Divas no kursu absolventēm vasarā pavadīs laiku Konfūcija institūta rīkotajā Vasaras skolā Ķīnā, iepazīstot šīs lielās valsts kultūru, paražas, cilvēkus un papildinot valodas zināšanas. Rudenī ķīniešu valodas kursos Liepājas Universitātes Mūžizglītības nodaļa uzņems atkal jaunus mācīties gribētājus.

Foto ŠEIT.