Jaunumi:

Atpakaļ
Zane Jansone, 13.05.2019 15:18

LiepU Muzeju nakts notiks divās augstskolas ēkās

Piekto gadu, 18. maijā, starptautiskā Muzeju nakts norisināsies arī Liepājas Universitātē. Šajā reizē, kad pasākuma tēma ir “Tālavas taurētājs”, celsim godā varoņus, izdzīvosim varoņstāstus un ielūkosimies rakstnieka Rūdolfa Blaumaņa daiļradē.

Par literāro baudījumu vakara gaitā rūpēsies LiepU studenti, plkst. 19:30 aicinot ieklausīties nelielā literāri muzikālā skicē, atceroties Blaumani, “Tā reiz nu ir tā dzīve” un plkst. 21:30 Piejūras pilsētu literārās akadēmijas lasījumos “Rūdolfs Blaumanis – toreiz un tagad”. Muzikālu akcentu Muzeju nakts pasākumam pie Liepājas Universitātes sniegs TDK „Banga” un VPDK „Bandzenieki” tautas deju koncerts “No tautas dvēselītes”, kurš sāksies pulksten 20.00. Šogad abi kolektīvi pulcējuši kuplu draugu pulku - JDK “Spārni”, TDA “Rucavietis”, TDA “Ogre”, JDK “Sadancis” un deju ansambli „Vytine” no Klaipēdas Universitātes.

Visu pasākuma laiku LiepU foajē būs apskatāmi studiju programmas “Dizains” studentu darbu izstāde, darbosies fotostūris. Mazākie Muzeju nakts apmeklētāji tiks aicināti mākslinieciski un erudīti izpausties radošajās darbnīcās par tēmu “Tālavas taurētājs”.

Savukārt ēkā Kūrmājas prospektā 13 plkst. 20:00 aktiermākslas studenti piedāvās interaktīvu performanci “apTAURĒtie”, bet no plkst 19.00 līdz pat pusnaktij aicinām apmeklēt Jauno mediju mākslas studentu un absolventu tehnoloģiju izstādi “Whistleblowers”, kas vēsta par trauksmes cēlāju nozīmi mūsdienu propagandas, viltus ziņu un pēcpatiesību pilnajā mediju telpā. Izstādē redzamie darbi un instalācijas atainos Liepājas mākslinieku aso reakciju uz sabiedrības apātiju un mediju uzņēmumu aprēķinu, pērkot un pārdodot “laikotāju” un “klikšķinātāju” auditoriju.

Ieplānojot Muzeju nakts apmeklējumu, vēlmju sarakstā iekļaujiet arī Liepājas Universitāti, kur studenti piedāvā savu redzējumu mākslā, literatūrā un dzejā.