Jaunumi:

Atpakaļ
Renāte Vītiņa, LiepU SP Sabiedrisko attiecību virziena vadītāja, 07.05.2019 12:45

Aicina uz Asins donoru dienu Liepājas Universitātē

22. maijā no plkst. 9:00 līdz 13:00 Liepājas Universitātē, Lielajā ielā 14,  225. telpā, notiks Asins donoru diena. Tā ir iespēja ikvienam ziedot asinis tepat pilsētas centrā.

Līdz 20. maijam donoriem jāpiesakās un jāvienojas par savu ierašanās laiku, lai nebūtu jāgaida rindā. Pieteikties var, rakstot uz e-pastu: sigita.virkava@inbox.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, personas kodu un telefona numuru. Šāda kārtība noteikta, lai samazinātu donoru ģībšanas risku pēc asins nodošanas, ilgās gaidīšanas dēļ.

Donoru dienā obligāti ierodies ar personu apliecinošu dokumentu!

Par asins donoru aicināts kļūt ikviens vecumā no 18 līdz 60 gadiem (65 – regulāriem donoriem), uzrādot personu apliecinošu dokumentu. Donora svars nedrīkst būt mazāks par 50 kg un dienu pirms asins nodošanas nedrīkst būt lietots alkohols un ēsts trekns ēdiens. Pirms asins ziedošanas jādzer daudz šķidruma, labi jājūtas un jāizguļas, kā arī jāatpūšas un jāpaēd. Jāpārliecinās par to, ka esi pilnībā vesels un vismaz vienu mēnesi neesi slimojis, un pēdējos sešus mēnešus nav taisīts tetovējums vai pīrsings. Šos noteikumus ievērot ir ļoti svarīgi, lai slimnieks saņemtu pilnvērtīgus asins donora asins komponentus. Asinis drīkst nodot reizi divos mēnešos. Viena asins ziedošanas reize var palīdzēt glābt 3 cilvēku dzīvības.

Katrs donors saņem nelielas brokastis, kompensāciju pusdienām, kā arī saskaņā ar LR Darba likuma 74. pantā noteikto atlīdzību darbiniekam pienākas atpūtas diena, to iepriekš saskaņojot ar darba devēju.

Pasākumu organizē Liepājas Universitātes Studentu padome sadarbībā ar Liepājas Reģionālās slimnīcas Asins sagatavošanas nodaļu. Papildu informācija: Sociālā virziena vadītāja Sigita Virkava, tālr. 26798049.

Pasākuma laikā var tikt uzņemti foto un video materiāli publicitātes nolūkiem mūsu sociālajos tīklos.