Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 07.05.2019 12:19

LR Neatkarības atjaunošanas gadadienu atzīmē Šauļos

3. maijā, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienas priekšvakarā, “Aušras” muzejā Haima Frenkeļa villā Šauļos (Lietuva) viesojās Liepājas Universitātes rektore Dace Markus un zinātnes prorektore Ieva Ozola, kuras piedalījās pasākumā “Rozes Latvijai”.

Tajā universitātes pārstāves piedalījās rožu stādīšanā villas parka rozārijā un noskatījās pilnmetrāžas dokumentālo filmu “Tuvāk zemei viņpus upes”. Filma stāsta par divu nacionālā un starptautiskā mērogā atzītu baltu dzejnieku un tulkotāju – lietuvieša Vlada Brazjūna un latvieša Knuta Skujenieka personīgajiem un radošajiem kontaktiem. Filmas režisori – Viktorija Jonkute un Ernests Samsons.

Rektore Dace Markus saka: “Ievērojamais Lietuvas dzejnieks Vlads Brazjūns lieliski un konkrēti uzrakstījis par svētkiem "Rozes Latvijai", kurus Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas priekšvakarā Šauļos vadīja lietuviešu un latviešu valodniece Regīna Kvašīte. Sirsnīgās atmiņās atdzima piecu gadu sadarbība Latviešu- lietuviešu dzejas dienās Jelgavā, paldies Vladam par to!”