Jaunumi:

Atpakaļ
Zanda Gūtmane, 26.03.2019 15:03

Zinātnes un radošuma dienas Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātē

Šī gada Zinātnes un radošuma dienu laikā Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātē notiks gan tradicionālie pasākumi, gan arī tiks meklētas jaunas zinātnes popularizēšanas formas.

27. martā, sākot no plkst. 10.00 HMZF fakultātes noslēguma kursu studenti prezentēs savu bakalaura un maģistra darbu idejas, viņiem pievienosies arī vairāki jaunāko kursu studenti. Kopumā interesentiem būs iespējams iepazīties ar 50 fakultātes studentu pētnieciskā un radošā darba iecerēm dizaina, jauno mediju mākslas, baltu filoloģijas, Eiropas valodu un kultūras, rakstniecības studiju jomās. Referāti un prezentācijas izskanēs gan latviešu, gan arī angļu, vācu, franču, krievu un spāņu valodās. Īpaši iepriecinoša ir citu fakultāšu studentu līdzddalība HMZF konferencē, piesakot dažādus humanitārajām zinātnēm radniecīgus tematus. Akadēmiskos lasījumus papildinās iespēja aplūkot programmu Dizains un Jauno mediju māksla studentu un doktorantu darbu izstādes, tādējādi veidojot visai plašu ieskatu par fakultātes studiju specifiku.

Šīs pašas dienas vakarpusē visi interesenti laipni aicināti uz Kūrmājas prospektu 13, kur plkst. 18.00 Mākslas pētījumu laboratorijas telpās notiks jau tradicionālais studentu radošo darbu vakars Kūrmājas lasījumi, kura organizēšanu šoreiz uzņēmušies Rakstniecības studiju 1. kursa studenti. Vakara gaitā dzirdēsim studentu literāro darbu fragmentu lasījumus, kā arī varēsim gūt priekšstatu par citām studentu radošajām izpausmēm.

Savukārt, 28. martā studenti un citi interesenti varēs iejusties klausītāju lomā – Kurzemes Humanitārā institūta pētnieki un HMZF fakultātes docētāji seminārā „Pētniecībā balstītas studijas/ Studijās aizsākta pētniecība” piedāvās stāstījumu par savu zinātnisko darbību, kā arī rosinās domāt par pētniecības nozīmi studiju laikā un  humanitāro zināšanu un pētniecisko prasmju iespējām vēlākajā profesionālajā dzīvē.

Laipni aicināti visi interesenti!