Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 08.03.2019 12:23

LiepU notiek skolēnu zinātniski pētniecisko darbu Kurzemes konference

Šodien, 8. martā, Liepājas Universitātē norit 43. Skolēnu zinātniski pētniecisko darbu Kurzemes reģiona konference. Liepājas Universitātē tā notiek jau desmito reizi, un šoreiz 20 sekcijās tiks prezentēti 144 darbi. Savukārt visā Latvijā skolēni zinātniskajā konferencē pulcējas piecās pilsētās – Liepājā, Jelgavā, Rīgā, Valmierā un Daugavpilī.

Atklājot skolēnu zinātniski pētniecisko darbu Kurzemes reģiona konferenci, Liepājas Universitātes rektore Dace Markus dalījās ar savu pieredzi profesijas izvēlē un deva ceļa vārdus: “Viss, ko jūs mācāties, noderēs. Jūs vēl nezināt – kur, bet noderēs!” Konferences atklāšanā Kurzemes reģiona skolēnus uzrunāja Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis, vēlot drosmi darbu prezentējot.

Pārliecinoši ar savu veiksmes stāstu dalījās viens no pagājušā gada skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konferences uzvarētājiem, Liepājas Raiņa 6. vidusskolas 12. klases skolnieks Ralfs Putenis, kurš, izstrādājot zinātnisko darbu, ir radījis elektriskos sildītājus, kuri ir vairākas reizes efektīvāki par eļļas sildītājiem. Savu projektu Ralfs Putenis ir prezentējis arī starptautiskā mērogā un atzīst: “Starptautiski visus interesē ne tikai tavs projekts, bet – kas tu esi un ko dari.”

Dienas garumā šodien skolēni prezentēs savus darbus žūrijai, bet labākie tiks uzaicināti piedalīties valsts mēroga konferencē.

Foto ŠEIT.