Jaunumi:

Atpakaļ
Zane Jansone, 29.01.2019 10:52

Liepājas Universitātē pirmo reizi piešķir emeritus rektora goda nosaukumu

Pirmdien, 28. janvārī, Liepājas Universitātes Senāta sēdē tika vienbalsīgi atbalstīts lēmums par emeritētā rektora goda nosaukuma piešķiršanu Liepājas Universitātes bijušajam rektoram, matemātikas doktoram Kārlim Dobelim.

Emeritus rektora goda nosaukumu piešķir rektoram, kurš rektora amatā rezultatīvi nostrādājis vismaz vienu pilnu ievēlēšanas termiņu. Šī ir pirmā reize, kad Liepājas Universitātē tiek piešķirts šāds goda nosaukums.

Liepājas Universitātes rektore Dace Markus atzīst: “Emeritētā profesora un rektora goda nosaukumi ir populāri vairākās Eiropas valstīs un tos piešķir cilvēkiem, kuri ir savā amatā godprātīgi strādājuši, bijuši ievēlēti un nostrādājuši pilnu laiku. Es uzskatu, ka Kārlis Dobelis ir pilnā mērā pelnījis šo emeritētā rektora statusu un attiecīgu atzinību. Priecājos, ka viņš ir saņēmis fakultātes atbalstu un senāta pozitīvo balsojumu, jo Kārlis Dobelis bija rektors ļoti  grūtā laikā, kad mēs cīnījāmies par neatkarības atjaunošanu Latvijā. Tas nebija viegls laiks! Esmu novērojusi, ka kolektīvs vienmēr ar lielu cieņu atzinīgi izsakās par Kārli Dobeli, es pievienojos.”

Sveicam un lepojamies!