Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 10.12.2018 00:00

LiepU mākslinieki piedalās miniatūru izstādē Lietuvā

Nedēļas nogalē Šauļu (Lietuva) mākslas galerijā “Laiptai”, ar kuru Liepājas Universitātes māksliniekus saista sena un laba draudzība, tika atklāta 26. Starptautiskā miniatūru izstāde “Ziemassvētki atbraukuši”.


Liepājas Universitāti izstādē ar saviem darbiem pārstāv mākslinieki Aivars Rozenbahs, Solvita Spirģe-Sēne, Gunta Krastiņa, Inta Klāsone un Lauma Veita. Izstādē darbus ir izstādījis 61 miniatūru autors, savukārt mūsu mākslinieki miniatūru izstādē piedalās jau trešo reizi.


Liepājas Universitātes profesors Aldis Kļaviņš atzīst: “Man patīk, ka galerijas saimnieki aicina nopietnus māksliniekus, darbi ir kvalitatīvi un dažādās tehnikās, sākot no mazās formas tēlniecības līdz juvelierizstrādājumiem.”


Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes nodaļas vadītāja Inta Klāsone priecājas: “Mēs pabijām Ziemassvētku gaisotnē. Galerija “Laiptai” vienmēr piedāvā saturiski pilnvērtīgus un sirsnīgus tematiskos vakarus, mēs esam gandarīti, ka varam būt šo svētku sastāvdaļa.”


Liepājnieki šoreiz izstādei piedāvāja darbus cianotipijā, grafikā, glezniecībā un monotipijā un gaida vasaras beigas, kad jau ir saņemts lietuviešu uzaicinājums uz plenēru “Monmartras republika”, bet Solvita Spirģe-Sēne bija nominēta un saņēma galerijas Pateicību par izstādē piedāvāto mākslas darbu.