Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 29.11.2018 00:00

LiepU profesore Rasa Šmite lasa lekcijas ASV

Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes Jauno mediju mākslas programmas direktore Rasa Šmite un Raitis Šmits šogad ir ieguvuši lielisku iespēju pilnveidoties Masačūsetas Tehnoloģiju institūtā (ASV) un lasīt vieslekcijas institūta Mākslas, kultūras un tehnoloģiju programmas studentiem.


Profesore Rasa Šmite ir uzaicināta arī piedalīties lekciju panelī Ņujorkā, Ņujorkas universitātē. Lekciju paneli organizē profesors Levs Manovičs (Lev Manovich), kurš datu vizualizācijā un tehnoloģiju kultūrā ir atzīts teorētiķis. Viņa grāmata “Jauno mediju valoda” ir tulkota arī latviešu valodā.


Profesore Rasa Šmite stāsta: “Profesors Manovičs ir viens no pasaulē 50 vadošajiem vizionāriem par tehnolģiju attīstību. Lekcijas, kurās mēs piedalāmies, arī ir ļoti vizionāras – par Mākslīgo intelektu ikdienas dzīvē un ietekmi uz kultūru, estētiku un mūsu gaumi.”


Līdz ar Liepājas Universitātes pasniedzēju gūto pieredzi pie pasaules vadošajiem speciālistiem, ieguvēji būs arī universitātes Jauno mediju mākslas programmas studenti.