Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 25.10.2018 00:00

Liepājas Universitātē diskutē par Eiropas nākotni

Liepājas Universitātē ir aizvadīta Ārlietu ministrijas un Eiropas Komisijas pārstāvniecības organizēta diskusija “Parunāsim par Eiropas nākotni!”, lai noskaidrotu iedzīvotāju viedokli par Eiropas Savienības nākotnes modeli.


Diskusiju vadīja Liepājas Universitātes Vadības un sociālo zinātņu fakultātes lektors Uldis Drišļuks un piedalījās eksperti – vēstnieks un Ārlietu ministrijas Eiropas departamenta direktors Alberts Sarkanis un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā ekonomists Mārtiņš Zemītis.


Diskusijas gaitā eksperti ne tikai iepazīstināja ar viņuprāt svarīgākajām Eiropas Savienības funkcijām, bet arī uzklausīja studentu jautājumus un atbildēja uz tiem. Liepājas Universitātes studentiem svarīgi likās runāt par ES valodu politiku, pūļa finansēšanas regulas ieviešanu, migrācijas radītajām problēmām un, protams, par izglītības jautājumiem.


Rezumējot, eksperti atzina, ka mums ir svarīga Eiropas “cietā” drošība – NATO, Eiropas domāšana un sapratne, ka mēs esam Eiropa, Eiropa nav nekur “tur”.