Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 23.03.2018 00:00

Liepājas Universitātē Kurzemes skolēni aizstāv zinātniskās pētniecības darbus

Šodien Liepājas Universitātē notika Kurzemes reģiona 9. skolēnu zinātniskās pētniecības darbu konference. Konferences šodien notiek piecās vietās Latvijā – Daugavpilī, Jelgavā, Valmierā, Rīgā un Liepājā. Kurzemes reģionā bija iesniegti 225 skolēnu zinātniski pētnieciskie darbi, visvairāk to bija no lielākajām Kurzemes pilsētām – Talsiem, Saldus un Liepājas.


Kā parasti, daudz darbu bija iesniegti kulturoloģijā, vēsturē, socioloģijā. Kurzemē jāslavē eksakto zinātņu pārstāvji – nekad vēl nebija bijuši tik daudz darbu fizikā. Kā šī gada jaunums ir arī darbs astronomijā. Skolēni dienas gaitā darbojās 23 sekcijās.


 Pirmajā posmā recenzenti skolēnu zinātniski pētnieciskos darbus bija vērtējuši interneta vietnē, šodien bija pirmā reize, kad klātienē tiekas darba autors un vērtēšanas komisija.


Atklāšanas sēdē skolēnus uzrunāja Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Kristīne Niedre-Lathere, bet savu veiksmes stāstu vēstīja Liepājas SEZ Biznesa attīstības un mārketinga daļas vadītājs Gatis Ginters.


Liepājas Universitātes zinātnes prorektore Ieva Ozola rezumē: “Iepriecina tas, ka šogad darbu bija vairāk. Skolēni pētniecībai ir izvēlējušies aktuālus tematus, kas saistīti ar reģiona, pilsētas, dzimtās vietas tematiku. Liekas, ka šogad lielāka būs Kurzemes reģiona skolēnu pārstāvniecība valsts konferencē.”


Foto ŠEIT.