Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 06.03.2018 00:00

LiepU studenti piedalās Frankofonijas dienas pasākumā

Ceturtdien, 8. martā, plkst. 12.00 Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolā Alejas ielā 18 notiks ikgadējais Frankofonijas dienas pasākums, kurā būs iespēja iepazīties ar frankofono kultūru teatrālos priekšnesumos, dziesmās, spēlēs un prezentācijās. Šī gada tēma ir “Frankofonā mūzika”. Darbosies arī stilistu, mākslinieku un foto ateljē, kā arī būs iespēja nodegustēt uzkodas no slavenās franču virtuves.


Frankofonijas diena ir veltīta franču valodai, kas vieno 274 miljonu runātāju visā pasaulē, tā ir diena, kas apliecina franciski runājošo solidaritāti. Frankofonijas dienu mērķis ir veicināt interesi par Frankofonijas valstu kultūrām un franču valodas apguvi, kā arī iepazīstināt sabiedrību ar Frankofoniju un tās izpausmes formām - mūziku, teātri, literatūru, mākslu, kino un citām jomām.


Frankofonijas dienas notiek arī Rīgā, Daugavpilī, Jelgavā un citur Latvijā. Šogad tās ir īpaši nozīmīgas, jo 2018. gadā aprit 10 gadi kopš Latvijas pievienošanās Starptautiskajai Frankofonijas organizācijai novērotāja statusā. Liepājā organizētajā Frankofonijas dienas pasākumā piedalās tie Liepājas skolu skolēni un studenti, kuri apgūst franču valodu.


Kā katru gadu, arī šogad Liepājas Universitātes studenti piedalās Frankofonijas dienas pasākumā, šoreiz viņi sagatavojuši priekšnesumu “Neticamie stāsti” (Les histoires incroyables) pēc Nino Ferrera dziesmas “Mirza” motīviem. Atgādinām, ka Liepājas Universitātē franču valodu ir iespējams apgūt programmā “Eiropas valodu un kultūras studijas’, kurā tiek uzņemti studenti gan ar, gan bez franču valodas priekšzināšanām.


Uz pasākumu laipni aicināti visi interesenti.

 

Inese Veisbuka

Liepājas Universitātes lektore