Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 02.02.2018 00:00

LiepU mācībspēku referāti starptautiskās zinātniskās diskusijās

25. un 26. janvārī Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes docētājas docente Anda Kuduma un lektores Inta Genese-Plaude, Sandra Okuņeva un Linda Zulmane un Vadības un sociālo zinātņu fakultātes docents Arturs Medveckis piedalījās Daugavpils Universitātes Humanitārās fakultātes rīkotajā ikgadējā starptautiskā konferencē „Zinātniskie lasījumi XXVIII”, kas šogad pulcēja vairāk nekā pusotra simta dalībnieku ar 156 referātiem no 8 valstīm: Apvienotās karalistes, Baltkrievijas, Igaunijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas un Zviedrijas.


LiepU docētāji strādāja trijās no septiņām darba grupām („Vēsture: avoti un cilvēki”, „Maskulīnais literatūrā un kultūrā”, “Robeža un diaspora”), piedalījās diskusijās par citu pētnieku ziņojumos ietvertajām problēmām un nolasīja referātus, kas saistīti ar viņu zinātnisko darbu tēmām –  „1941. gada Jelgavas Valsts skolotāju institūta absolventu darba gaitas pēckara Liepājā” (A. Medveckis), ””Trako veču” koncepcija P. Bankovska prozā” (A. Kuduma), „Tēva percepcija K.Vērdiņa dzejā bērniem” (S. Okuņeva), „19. gadsimta latviešu literatūras interteksts A. Deglava pirmajos romānos” (I. Genese-Plaude), „Robežas un robežsituācijas A. Niedras prozā” (L. Zulmane).


Pētnieki ir gandarīti par iespēju apmainīties viedokļiem, par labvēlīgo un profesionālo konferences atmosfēru, kā arī iespēju iepazīt mākslinieka Marka Rotko personību un daiļradi Daugavpils Rotko centrā, ko Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes docētājas apmeklēja konferences izskaņā.

 

Sandra Okuņeva

LiepU lektore