Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 19.01.2018 00:00

LiepU studenti prezentē pētījumu par koncertzāli “Lielais dzintars”

Šodien eksāmenu kārtoja Liepājas Universitātes studiju programmas “Kultūras vadība” 2. kursa studentes. Īpašs tas bija ar to, ka studiju kursa gala darbs bija pētījums “Koncertzāles “Lielais dzintars” pakalpojumu kvalitāte, cenu politika un informācijas pieejamība”, kurš tika prezentēts koncertzāles vadībai.


Pētījuma tapšana ir rezultāts pirms gada noslēgtajam abu pušu sadarbības līgumam. Koncertzāles “Lielais dzintars” vadītājs Timurs Tomsons neslēpj: “Interesants šis eksāmens ir gan studentēm, gan mums. Pēc tā rezultātiem mēs varēsim redzēt tendences, bez pētniecības mēs īsti nevaram pastāvēt, bez datiem ir grūti attīstīties.”


Pētījums ir tapis Liepājas Universitātes asociētās profesores Ineses Lūsēnas-Ezeras vadībā, kura atzīst, ka tas ir bijis izaicinājums gan viņai, gan studentēm: “Saskarties reāli dzīvē ar pētījumu – tas prasa nervus, pacietību un datoru uzrunāt mīļvārdiņos.” Pētījumā iegūtie dati parāda, kam pētāmajā objektā pievērst uzmanību, bet kultūras vadības studenti var labāk saprast, kā kultūra tiek administrēta.


Dati tika vākti no pagājušā gada oktobra līdz decembrim, aptaujāti 279 koncerta apmeklētāji, pētījums parāda, kurās pozīcijās koncertzāle iet pareizajā virzienā, kā arī izgaismojas “sāpju punkti”, kas prasa uzlabojumus.