Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 20.12.2017 00:00

Dabas un inženierzinātņu fakultātē izskan “Ziemassvētku stāsts”

20. decembrī Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātē notika datorikas un robotikas sacensības “Ziemassvētku stāsts” visu klašu skolēniem.


Komandu sacensības notika trīs turnīros – robotikā, programmēšanā un multimediju sistēmās.  Robotikā dalībniekiem ar Lego Minstorms robotiem bija jāīsteno Ziemassvētku misija, programmēšanas konkursā – jāatrisina uzdevumi, izmantojot programmēšanas valodas, bet multimediju konkursā jāsagatavo digitāla animēta prezentācija par materiālu otrreizēju izmantošanu. 


Šīs bija komandas sacensības, neskatoties uz to, ka katrs dalībnieks bija pieteikts noteiktam turnīram, sacensību laikā visiem bija atļauts iet palīgā saviem komandas biedriem. Programmēšanā uzdevumu bija nedaudz vairāk nekā viens programmētājs iesācējs var atrisināt ierobežotajā laikā, bet multimediju prezentācijā bija jāpiedalās visiem komandas dalībniekiem.


Liepājas Universitātes studiju programmas “Informācijas tehnoloģijas” programmas direktors Dzintars Tomsons atzīst: “Pasākums ir viens no veidiem kā mēs skolēnus pieradinām pie universitātes, ļaujot viņiem pabūt augstskolas auditorijās un laboratorijās. Sacensību laikā dalībniekiem ir iespēja tikties ar universitātes studentiem un mācībspēkiem. Mūsu mērķis ir paaugstināt skolēnu interesi par eksaktajām zinātnēm un veicināt radošu skolēnu interešu grupu veidošanos, kam patīk programmēšana, informācijas tehnoloģiju lietojums un tehnika.”


Dalību sacensībām bija pieteikušas 10 komandas no Liepājas un Durbes skolām. Pasākumu organizē Liepājas Universitāte sadarbībā ar Liepājas Izglītības pārvaldi, bet ar balvām atbalsta IT nozares uzņēmumi  Exigen Services, Accenture, TestDevLab.


Foto ŠEIT.