Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 02.11.2017 00:00

LLBN apskatāma izstāde “Olafa Gūtmaņa fotoportreti”

Liepājas Universitātes organizētās konferences “Piemares ļaudis un likteņi” laikā Liepājas Latviešu Biedrības namā tika atklāta dzejnieka Olafa Gūtmaņa fotoportretu izstāde. Atklāšanas brīdī klāt bija konferences dalībnieki, interesenti un  fotoportretu autori, fotogrāfi – Pēteris Jaunzems, Gunārs Kopštāls, Varis Sants, klātneesošie –  Irina Tīre un Uldis Briedis sūtīja savus sveicienus un atmiņu stāstus.


Viens no Olafa Gūtmaņa fotoportretu autoriem – Varis Sants atceras: “Es Olafu sajutu kā nobriedušu personību, jo viņš prata sarunāties draudzīgi ar jebkuru. Man ir sajūta, ka viņš ir tepat, nevis melnā cauruma otrajā pusē.”  Savukārt fotogrāfs Uldis Briedis savas atmiņas bija sūtījis rakstiskā veidā: “Mums ir kopējs darba un dzīves gājums. Bijām draugi un kolēģi. Mums saskanēja dzīves uzskati, es biju šerpāks, Olafs  - mierīgāks.” Sarunās, kas raisījās starp izstādes atklāšanas dalībniekiem, bija jūtama Olafa Gūtmaņa klātbūtne.


Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekāne Zanda Gūtmane atzina, ka fotoportretu izstādes atklāšana ir iecerēta kā Olafa Gūtmaņa 90 jubilejas gada noslēguma pasākums, bet pats gads ir bijis atceres pasākumu piesātināts: “Mūsu iecere bija izstādē apkopot un parādīt dzejnieku laikabiedru acīm. Par to paldies Liepājas fotogrāfiem.”


Izstāde “Olafa Gūtmaņa fotoportreti” Liepājas Latviešu Biedrības namā ir apskatāmā līdz 26. novembrim.


Foto ŠEIT.