Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 23.10.2017 00:00

LiepU piedāvā iespēju ieskatīties režisora radošajā laboratorijā

26. oktobrī pulksten 17.00 Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas Lasītavā (Zivju ielā 7, 3. stāvā) notiks Liepājas Universitātes zinātniskais seminārs "Režisora radošā laboratorija". Seminārā iecerēts atklāt režisora Oļģerta Krodera darba nianses izrādes tapšanas procesā, viņa raksturīgāko paņēmienu kopumu, to ietekmi uz aktiera darbu un iespējamo turpinājumu Ināras Kalnarājas iestudējumos amatierteātrī. Seminārā piedalīsies LiepU Kurzemes Humanitārā institūta pētniece Dr. art. Vēsma Lēvalde, LiepU Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes lektore Mg. philol. Sandra Okuņeva un aktrise un režisore Ināra Kalnarāja.


Pētniece, monogrāfijas “Hamleta vārdi” autore Vēsma Lēvalde, ieskicējot semināra saturu, atzīst: ”Krodera stāstītais, viņa pieraksti un citi privātā arhīva materiāli atklāj režisora rūpīgo darbu līdz izrādei: kā režisors studējis dramaturģisko materiālu, kā veidojušās viņa iestudējumu koncepcijas, kā to detalizētā izstrāde palīdzējusi sagatavot atbildīgas lomas jaunajiem aktieriem, kā režisora darba stils, iespējams, iedvesmojis viņa aktierus pievērsties režijai.”


Daļa no Oļģerta Krodera privātā arhīva materiāliem izmantota grāmatas „Hamleta vārdi” tapšanā, un seminārā būs iespējams uzzināt arī par ceļu no zinātniska pētījuma līdz grāmatai.

 

Septembrī Liepājas Universitāte laida klajā Vēsmas Lēvaldes monogrāfiju “Hamleta vārdi. Klasika un teksts Oļgerta Krodera interpretācijā”, kuras pamatā ir šī gada februārī aizstāvētais promocijas darbs. Grāmata izdota ar Liepājas Kultūras pārvaldes un valsts pētījumu programmas „Letonika – Latvijas vēsture, valoda, kultūra, vērtības" projekta Nr. 4 "Kultūra un identitātes Latvijā: mantojums un mūsdienu prakse" atbalstu. Grāmatas redaktore ir Ieva Rodiņa, vāka dizainu izstrādājis mākslas fotogrāfs Laimonis Stīpnieks, monogrāfija iespiesta Jelgavas tipogrāfijā. Grāmatu iegādāties iespējams Liepājas Universitātes sabiedrisko attiecību daļā (116. telpa), Liepājas teātrī un grāmatnīcās „Globuss”, „Valters un Rapa”, Jāņa Rozes grāmatnīcā.
Foto ŠEIT