Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 27.09.2017 00:00

Iespējas studentiem

Latvijas Studentu apvienība izsludinājusi studējošo pieteikšanos finansējumam starptautisku zinātnisko konferenču apmeklēšanai

Ikviens studējošais (tai skaitā doktoranti un rezidenti), kas studē kādā no Latvijas akreditētajām augstākās izglītības iestādēm, līdz 29. septembrim (ieskaitot) var pieteikties Latvijas Studentu apvienības Zinātnes fonda Starptautisko zinātnisko konferenču un semināru konkursā, lai saņemtu finansiālu atbalstu iespējai apmeklēt starptautiskās zinātniskās konferences un/vai seminārus (konferences norises laiks – ne vēlāk kā š.g. 15. decembris).

Plašāka informācija:  http://www.lsa.lv/?p=7934

 

Iespēja jaunajiem mediju satura veidotājiem

Jaunieši - jaunie mediju satura veidotāji - aicināti pieteikties atbalstam SSE Riga Mediju studiju centra izsludinātajā projektu konkursā „Atbalsts jaunajiem mediju satura veidotājiem." Finansējumu projektu konkursam nodrošina Kultūras ministrija. Projektus var iesniegt 30 dienu laikā – t.i. līdz š.g. 25. oktobrim.

Oriģināla mediju satura projektus aicināti iesniegt 18-24 gadus veci jaunieši - Latvijas vai ārvalstu augstskolas studenti vai absolventi, kuri diplomu ieguvuši ne agrāk kā 2016. gadā studiju programmā, kas sagatavo mediju satura veidotājus. Konkursā nevar piedalīties reklāmas vai sabiedrisko attiecību specialitāti studējošie vai absolvējušie.

Konkursam iespējams pieteikt projektus, kas paredz jauna, oriģināla mediju satura izveidi latviešu valodā jebkurā no platformām – tiešsaistē, drukātā veidā, audio, audiovizuālā veidā vai šo platformu konverģentās formās vai kombinācijās.

Plašāka informācija: http://www.sseriga.edu/en/news-and-events/news/support-for-new-media-content-creators.html


Prakses iespējas ASV vēstniecībā Latvijā

Amerikas Savienoto Valstu vēstniecība Latvijā aicina pieteikties divus studentus trīs mēnešu ilgai ziemas praksei vēstniecībā. Prakses ilgums plānots sākot no 1. decembra līdz 28. februārim, kuras laikā vienam no studentiem tiek sniegta iespēja praktizēties vēstniecības Politikas un Ekonomikas nodaļā, bet, savukārt, otram studentam Sabiedrisko attiecību nodaļā.  Studentu prakses ietvaros ietilps tādi pienākumi kā pētnieciskais darbs, ekonomikas un politikas tēmu apskate, kultūras pasākumu plānošana, starptautisko attiecību analīze, kā arī citi interesanti un radoši darba uzdevumi. Šī prakse neparedz algas samaksu, kā arī tā nav garantija ilgtermiņa nodarbinātībai vēstniecībā.

Ziemas praksei studenti aicināti pieteikties līdz 15. oktobrim.

Vairāk informācijas par praksi var atrast ASV vēstniecības mājaslapā: https://lv.usembassy.gov/embassy/jobs/internship/.