Jaunumi:

Atpakaļ
-, 04.09.2017 00:00

TDK “Banga” gatavojas Latvijas simtgadei un uzņem jaunus dejotājus

Šī gada 6. un 11.septembrī pulksten 21:00 uz Liepājas Olimpiskā centra Rožu zāli aicina Liepājas Universitātes tautas deju kolektīvs “Banga” (A grupa), lai uzņemtu savā komandā jaunus dejotājus ar iepriekšēju pieredzi un uzsāktu kopīgu gatavošanos Latvijas simtgades svētkiem.


“Mēs gatavojamies aktīvai, daudzpusīgai, aizraujošai un izaicinājumiem bagātai deju sezonai. Lai arī katra deju sezona ar kaut ko savu ir ļoti īpaša un atmiņās paliekoša, šo jauno cēlienu bangotāji gaida ar īpašu iekšējo noskaņojumu. Un, protams, ne velti, - jo tieši mūsu paaudzes dejotājiem ir sniegts milzu gods un iespēja izdejot mūsu zemes Latvijas pastāvēšanas simtgades stāstu dejā. Tā ir iespēja, ko izdzīvot tikai reizi gadsimtā! Un tanī pat laikā tā ir arī milzu atbildība - būt par daļu no šī kopējā stāsta, kuru cauri laikiem izlolojuši mūsu senči! Ar lepnumu un atbildību gatavosimies šim lielajam notikumam,” atzīst kolektīva mākslinieciskā vadītāja Kristīne Kārkliņa.


Paralēli plānotajiem koncertiem Latvijā un ārpus tās, “Banga” šajā sezonā gatavojas trīs centrālajiem notikumiem - XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku Deju lieluzvedumam “Māras zeme”, latviešu skatuvisko deju koncertam “Vēl simts gadu dejai”, kas svētku nedēļā norisināsies Arēnā “Rīga” un 18. Baltijas valstu studentu Dziesmu un deju svētkiem “Gaudeamus”, kas 2018.gada jūnijā Igaunijas studentu pilsētā Tartu pulcēs teju visus Baltijas valstu dziedošos un dejojošos studentu kolektīvus.  


Plašāka informācija par Liepājas Universitātes tautas deju kolektīvu „Banga” un jauno dejotāju uzņemšanu kolektīva mājas lapā www.banga.liepu.lv. Jautājumu un neskaidrību gadījumā aicinām sazināties ar mums elektroniski - banga@liepu.lv.


“Nāc un esi uz viļņa!”


Informāciju sagatavoja:

Agnese Kravcova

TDK “Banga” dejotāja