Jaunumi:

Atpakaļ
| Ārzemju sakaru daļa, 04.09.2017 00:00

Docētāji un darbinieki aicināti pieteikties Erasmus+ mobilitātēm

Ārzemju sakaru daļa informē, ka 2017./2018. studiju gadā ir saņemti 20 pieteikumi docētāju vai darbinieku mobilitātēm ārvalstīs. Visi pieteikumi ir apstiprināti un LiepU personāls jau sāk posties ceļam. Tomēr, sakarā ar to, ka ir ievērojami palielināts piešķirtais Erasmus+ finansējums periodam no 2017. g. jūnija līdz 2019. g. maijam, Ārzemju sakaru daļa atkārtoti aicina LiepU docētājus un darbiniekus līdz 2017. gada 2. oktobrim pieteikties Erasmus+ programmas mobilitātēm 2017./2018. studiju gadā kādā no partneraugstkolām. Docētaja mobilitāte iespējama uz augstskolu, kurai piešķirta Erasmus+ Universitātes harta un ar kuru LiepU ir noslēgts Erasmus+ sadarbības līgums. ŠEIT atrodami noslēgtie sadarbības līgumi. Darbinieka mobilitāte iespējama arī uz uzņēmumu vai augstskolu ārzemēs, ar kuru LiepU līdz šim nav noslēgts līgums! Pieteikumus jāiesniedz Ārzemju sakaru daļā, Lielajā ielā 14, 218. kabinetā.


Docētāju mobilitāte – iespēja Liepājas Universitātes mācībspēkiem docēt citā Erasmus+ programmas dalībvalstī. LiepU noteiktais docētāju mobilitātes ilgums – 3 dienas, neieskaitot ceļošanas dienas. Docēšanas laikā īstenojamas vismaz 8 lekciju akadēmiskās stundas.


Darbinieku mobilitāte – iespēja Liepājas Universitātes akadēmiskajam un citam personālam pavadīt 3 dienas (LiepU noteiktais mobilitātes ilgums ), neieskaitot ceļošanas dienas, ilgu apmācības, darba vērošanas periodu ārvalstu sadarbības augstskolā vai uzņēmumā.

 

Docētājam vai darbiniekam, kurš piesakās Erasmus+ mobilitātei, ir jābūt:

 

  • darba attiecībās ar Liepājas Universitāti;
  • spējīgam īstenot kādu no ERASMUS+ mobilitātes aktivitātes mērķiem.

 

 

Docētājs vai darbinieks piesakoties iesniedz šādus dokumentus:

 

  • pieteikuma anketa ERASMUS+ docētāju / darbinieku mobilitātei;
  • uzņemošās viesaugstskolas (uzņēmuma) ielūguma vēstule.

 

 

2017./2018. akadēmiskajā gadā apstiprinātajiem mobilitātes dalībniekiem tiks izmaksāta stipendija ne vairāk kā par 3 mobilitātes dienām, ievērojot Eiropas Komisijas noteiktās likmes. Saskaņā ar Erasmus+ vadlīnijām un Eiropas Komisijas izveidoto attālumu aprēķināšanas rīku, visiem apstiprinātajiem mobilitātes dalībniekiem tiks kompensēti ceļa izdevumi.

Attālumu aprēķināšanas kalkulators

  

Informācija par docētāju mobilitāti un pieteikuma anketa atrodama ŠEIT


Informāciju sagatavoja:

Ērika Lauberga,

Galvenā speciāliste starptautiskās sadarbības jautājumos