Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 12.07.2017 00:00

Liepājas Universitātes docētāju pētījumi izdevniecības “Zinātne” grāmatā

Rīgā, Raiņa un Aspazijas mājā, Baznīcas ielā 30, tika atvērta Daugavpils Universitātes un izdevniecības “Zinātne” sadarbībā sagatavota kolektīvā monogrāfija “Aspazija – Rainis. Dzīvā dzīve”. Krājumā apkopotas publikācijas, kas sagatavotas uz 2015. gada 4.–5. novembrī organizētā starpdisciplinārā zinātniskā kongresā “Dzīvā dzīve. Aspazija – Rainis – 150” prezentēto referātu pamata. Starp vairāk nekā 20 Latvijas un citu valstu pētnieku rakstiem iekļautas arī Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes četru docētāju publikācijas.


Lektore Mg. philol. Inta Genese-Plaude pievērsusies Aspazijas un Augusta Deglava sarakstes izpētei, docente Dr. philol. Anita Helviga raksturojusi Raiņa novatoro dzejas formas veidojumu – divieti, docente Dr. philol. Anda Kuduma pētījusi Aspazijas un Raiņa poētikas un ideju ietekmi uz dzejnieces Mirdzas Ķempes daiļradi, lektore Mg. philol. Sandra Okuņeva analizējusi abu dzejnieku divas bērnu dzejas izlases, to izveides principus salīdzinājumā ar tekstiem oriģinālajos krājumos.


Grāmatas atvēršanas pasākumā gandarījumu par paveikto izteica gan Raiņa un Aspazijas muzeja galvenā speciāliste Gaida Jablovska, krājuma sastādītāja un zinātniskā redaktore Maija Burima, zinātniskā recenzente Inguna Daukste-Silasproģe, pētnieks Viktors Hausmanis un citi.