Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 03.07.2017 00:00

Accenture uzsāk robotikas procesu modelēšanas mācības

Informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmums Accenture Liepājā uzsāk robotikas procesu modelēšanas (RPA) apmācības Accenture Bootcamps. Divu nedēļu laikā (03.07.-14.07.) dalībnieki apgūs automatizācijas pamatzināšanas un iemaņas, lai uzsāktu karjeru IT nozarē.

 

RPA jeb Robotic Process Automation ir automatizācijas virziens, kas palīdz ar tehnoloģijām paveikt darbības, ko iepriekš pie datora darījuši cilvēki. Tas palīdz strādāt ātrāk, efektīvāk, netērēt laiku standartizētiem un monotoniem rutīnas uzdevumiem. Lai pieteiktos RPA apmācībām ir nepieciešama loģiskā, analītiskā domāšana un angļu valodas zināšanas, kā arī vēlama izpratne par programmēšanu.

 

“RPA virziens liekas unikāls ar to, ka studenti tajā sevi var parādīt straujāk, viņiem ir iespēja braukt pastrādāt pie klientiem dažādās valstīs. Turklāt ir jāspēj automatizācijas projektu gan tehniski izstrādāt, gan komunicēt par to ar klientu tā, lai viņš saprot,” pieredzi RPA jomā skaidro Accenture RPA virziena vadītajs Latvijā Maksims Naumovs.

 

"Apmācības ir pareizais sadarbības veids starp universitāti un uzņēmumu, lai sagatavotu labus speciālistus, ietu kopsolī ar jaunām un pieprasītām tehnoloģijām, kā arī piesaistītu jomas speciālistus jau studiju procesā" skaidro Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātes dekāne Anita Jansone.

 

Mācības ir daļa no uzņēmuma personāla atlases programmas, pēc kurām sekmīgākie dalībnieki iegūst sertifikātu un apmaksātas prakses iespējas  Accenture. Mācības ir pietuvinātas ikdienas darbam projektos, kuru laikā dalībnieki apgūst praktiskas, teorētiskas zināšanas un iemācās strādāt komandā.

 

Accenture programmēšanas apmācības un praksi Latvijā organizē vairāk nekā desmit gadus. Uzņēmumam ir pieredze pasaules līmeņa IT projektu izstrādē. Ikdienas darbs tiek organizēts nelielās komandās un katram praktikantam ir mentors. Accenture katru gadu nodrošina nozarē visvairāk jeb 200-250 apmaksātas prakses vietas.

 

Accenture ir viens no vadošajiem IT uzņēmumiem Latvijā un pasaulē. Accenture ir starptautisks vadības konsultāciju, tehnoloģisko pakalpojumu un ārpakalpojumu uzņēmums. Uzņēmumā strādā vairāk kā 400 000 darbinieki, kas apkalpo klientus vairāk nekā 120 pasaules valstīs. Accenture Latvijas filiāle ir dibināta 2002. gadā. Pagājušā gada novembrī uzņēmums Latvijā sveica savu 1000 darbinieku.