Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 15.06.2017 00:00

Atklāts „Miglājs” Karostas ūdenstornī

14. jūnijā Karostas ūdenstornī (Ģenerāļa Baloža ielā 29) tika atklāta Liepājas Universitātes Jauno mediju mākslas izstāde „Miglājs”.


 Atklāšanas pasākumā apmeklētāji varēja gan apskatīt tapušos darbus, gan satikt pašus māksliniekus, uzzinot par darbu radīšanas procesu no viņiem. Izstādes laikā būs arī nakts ekskursija izstādē Karostas ūdenstornī, radošā darbnīca „Saklausīt datus” interesentiem bez priekšzināšanām un ģimenēm ar bērniem. Ar šo izstādi jauno mediju mākslinieki grib bagātināt Liepājas kultūras ainu, apvienojot 20. gadsimta sākuma arhitektūru ar 21. gadsimta digitālā laikmeta tehnoloģijām.


 Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekāne Zanda Gūtmane stāsta: „Šī Jauno mediju mākslinieku izstāde pievērš uzmanību nepamanāmiem jautājumiem, kaut kam, kas ikdienā slēpts – ķermenis, psihe, patērētāju kultūra. Labi ir izvēlēta izstādes vieta, un izstāde ir viendabīgi laba. Man patīk un es aicinu liepājniekus to apmeklēt, aizbraukt uz Karostu un just šo savienojumu – vide un Jauno mediju māksla.”


 Izstādē piedalās Grēte Grīviņa, Anna Priedola, Arina Mētra Mozžerikova, Milda Ziemane, Kintija Simute, Kārlis Volkovskis, Matīss Ločmelis, Rolands Vilcāns, Uldis Hasners un Ģirts Edvarts Stepiņš.


Apmeklētājiem izstāde „Miglājs” ir atvērta no 14. līdz 18. jūnijam, darba laiks no 12.00 līdz 19.00, radošā darbnīca „Saklausīt datus” notiks 18. jūnijā pulksten 12.00, bet nakts ekskursija izstādē – 16. jūnijā no 22.00 līdz 24.00.


Foto ŠEIT.