Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 14.06.2017 00:00

LiepU pirmo reizi absolvēs mehatroniķi

Liepājas Universitātē šis ir laiks, kad notiek bakalauru un maģistru darbu aizstāvēšana. Īpašs notikums šogad ir Dabas un inženierzinātņu fakultātes programmai „Mehatronika”, kur pirmo izlaidumu piedzīvos šīs programmas absolventi.


Mehatronikas programmas studenti, īstenojot duālās studijas, vairākos studiju kursos praktiskos darbus pastāvīgi ir izpildījuši dažādos Liepājas uzņēmumos. Bakalaura darba ietvaros ir radīts elektriskais zāles pļāvējs, kurš darbojas pats bez vadīšanas. Liepājas Universitātes asociētais profesors Armands Grickus saka: „Šāda ierīce var būt noderīga gan privātmāju īpašniekiem, gan individuālajiem zemniekiem. Pasaulē ir tikai viens šāds analogs, ko ir radījuši „Husqvarn” speciālisti.”


Katrs no studentiem strādāja pie konkrētas minētās ierīces daļas, līdz ar to bija gan iespēja izvēlēties sev interesantāko darba daļu, gan strādāt komandā.


Mehatronikas studentu bakalauru darbu aizstāvēšanas komisijā piedalījās Liepājas uzņēmumu pārstāvji, kuri ir ieinteresēti studentu paveiktajā un jāsaka – darba novērtējums bija augsts.